Tonkaböna EKO
- 64.00Kr50.00Kr
Tonkaböna – EKO
Beskrivning: Tonkaböna skördad av Quilombola-folket i Amazonas.
Förpackning: Glasburk à 10 g.
Ingredienser: Tonkaböna från certifierade ekologiska naturområden i Brasilien.
art.nr 05004883
Tips: Ger både söta och salta rätter en otroligt intensiv smak. Smakar särskilt gott i desserter som glass, pannacotta, pudding, crème brûlée mandelmusslor, mjuka kakor eller choklad,
men även i dressingar, mörka såser och med mörkt kött. Använd också med grädde, marsipan, frukt, kaffe, vanilj. En mycket speciell smaksättare med mustiga och karakteristiska toner av bittermandel, vanilj och plommonkärnor.
OBS! Den framgångsrika marknadsföringen av tonkafrukter skyddar också Amazonas regnskog. Tonkaträd fälls inte för träproduktion, även om virket på grund av den orangeröda färgen och dess livslängd är extremt populär.
Mer info: Används sparsamt på grund av det höga
innehållet av kumarin.
Tonkabönan ger en intensiv doft av mandel, marsipan och vanilj och är populär som ett alternativ till vanilj.
Frukten odlas vilt i Amazonas skogar av folket i "Quilombolas". De skördadas och torkadas sen i små torkhus. Kärnan (tonkabönan) tas sedan bort från frukten och torkas ytterligare.
Tonkabönan används av urbefolkningen som ett naturligt botemedel för kropp, sinne och själ. Fram till 1940 var tonkabönan ett vanligt betalningsmedel bland Venezuelas ursprungsbefolkning.
Även dagens befolkning ser ett högt värde i frukten: den används ofta som en lyckobringare och skyddsamulett.
Reviews
There are no reviews for this product.