KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 49 kr, fritt över 499 kr.
 

Mapuche fire, Rökig grillkrydda EKO

(8 recensioner)
  • 116.00Kr

Mustig grillkrydda! Kryddblandning för BBQ och ugnsrätter. Passar fint till kötträtter, krämiga soppor och bönrätter. Med inspiration från en traditionell krydda vanlig hos de sydamerikanska Mapuche-indianerna.

Lägg till i önskelistan

Jämför

Tillgänglighet: I lager

Tillverkare: Herbaria

Artikelnummer: 05024696

Taggar:  herbaria

Krydda för grillat och ugnsrätter – ekologiska kryddor

Beskrivning: Kryddblandning för BBQ och ugnsrätter. Passar fint till kötträtter, krämiga soppor och bönrätter. Med inspiration från en traditionell krydda vanlig hos de sydamerikanska Mapuche-indianerna.
Recept att ladda ner eller skriva ut: Avokado-empanadas med Mapuche Fire
Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 95 g.
Ingredienser: Paprika*, hickory röksalt, koriander*, spiskummin*, cayennepeppar*, buffelgräs*. * Från kontrollerade ekologiska odlingar.
art.nr 05024696
Tips: Strös på vid tillagningen. Gnid in Mapuche fire före grillningen och låt köttet vila.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

En grillkrydda kan du antingen använda som en torr rub eller blanda med olja eller smält smör. Vi rekommenderar att rubba med enbart kryddblandningen eftersom olja lägger sig som ett skikt på råvaran så att smaken från kryddan inte tränger in. Men det är ett bra sätt att blanda kryddan med smör när du vill krydda t.ex. en kyckling under skinnet. Du kan också välja att pensla råvaran under tillagningen med en blandning av Mapuche Fire och smör eller olja. Tillsätt gärna vinäger för syra och lite gelé eller rårörda lingon för sötma. 
Mapuche Fire  passar också perfekt till vegetariska grytor och soppor med linser eller bönor som bas, eller till en kall sås. Blanda kryddblandningen med lika delar crème fraîche och grekisk yoghurt eller motsvarande veganska alternativ. Ta inte för mycket krydda till en början. Låt såsen dra en stund och smaka av. Vill du göra den enklast tänkbara grillsås blandar du Mapuche Fire med ketchup.


Recensioner

Gert G. - 2017-10-02

Äntligen en som tagit till vara konceptet att saluföra kryddor med rena råvaror och smaker som slår allt annat.
Bara köp så mycket ni orkar

Louise O. - 2017-06-27

Så nöjd med mina kryddor
Använder dom både på kött och fågel men även i turkisk yoghurt, kanongott!

Madeleine H. - 2016-04-26

Supernova krydda! Har haft i köttfärsbiffar och på kött än så länge och den ger en god rökig smak. Min nya favoritkrydda!

Erik E. - 2016-04-21

Mapuche Fire
Senast gjorde vi ett kryddsmör till helstekt rostbiff
Fantastiskt gott. Vi har även använt den som rub
Till kött. Rekommenderas

Valeria S. - 2016-04-09

Starkt och pirrande gott!

Skriv en recension

Logga in or Registera dig för att ge omdöme