KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 49 kr, fritt över 499 kr.
 

Chili con Carlos, Mexikansk krydda EKO

(2 recensioner)
  • 129.00Kr

Blandning för chili con carne, köttgrytor och vegetariska rätter. Eller i såser till kött- eller grönsaksrätter. En smakrik kombination med pikant hetta och toner av mörk choklad.

Lägg till i önskelistan

Jämför

Tillgänglighet: I lager

Tillverkare: Herbaria

Artikelnummer: 05024157

Taggar:  herbaria

Mexikansk krydda – ekologiska kryddor

Beskrivning: Blandning för chili con carne, köttgrytor och vegetariska rätter. Eller i såser till kött- eller grönsaksrätter. En smakrik kombination med pikant hetta och toner av mörk choklad.

Recept att ladda ner eller skriva ut: Mexikansk kyckling i Salsa Xocolatl
Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 110 g.
Ingredienser: Mörk choklad*A, bergsalt, mandel*, sesam*, paprika*, tranbär*, tomatflingor* (koncentrat av tomatpuré*, majsstärkelse*), citrongranulat* (koncentrat av saft från citron*, majsstärkelse*), vitlök*, koriander*, svartpeppar*, apelsingranulat* (koncentrat av saft från apelsin*, rismjöl*), kanel*, chili*, kryddnejlika*, stjärnanis*, fänkål*. A(kakaomassa*, råsocker*, kakaosmör*, emulgator: sojalecitin*). *Från kontrollerade ekologiska odlingar.
art.nr 05024846
Tips: Fräs 1 lök och 1 vitlöksklyfta i olivolja, tillsätt skållade och skalade tärnade tomater, blanda ner Chili con Carlos och mixa till en slät kräm. Används  som grund till soppor eller som tomatsås till  pizza. Krydda köttbullar med Chili con Carlos för mustig smak.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

Mer info: Detta är den givna kryddan för en mexikansk molesås. En traditionell specialitet med tomater och paprika som grund, såsen kan innehålla uppåt 30 olika ingredienser. Varje familj har sitt eget recept och variationerna är stora mellan regionerna i Mexico. Herbaria har med sin stjärnkock Konrad Geiger skapat en komplex blandning med bland mycket annat mandel, sesam, citron, kanel, chili, chokladnibs… Chokladen tillför en extra dimension i smaken. 
Du kan använda Chili con Carlos till allt ifrån en traditionell mole till stekt kyckling till en smakrik chili på grönsaker eller med kött. Om du smälter smör och tillsätter kryddblandningen får du en rub som passar till ugnsstekt kyckling.

Recensioner

Pernilla K. - 2018-04-04

Bra service.

Louise O. - 2017-12-15

"Har inte hunnit använda alla kryddor än men dom flesta har jag provat förut och är väldigt nöjd med
Ger bra smak både i maten och blandat med turkisk yoghurt"

Skriv en recension

Logga in or Registera dig för att ge omdöme