KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT Privat 39 kr, fritt över 499 kr. ÅF 129 kr, fritt över 4000 kr
 

Tellicherry urskogspeppar

(3 reviews)
  • 109.00Kr

Kryddblandning för kinesiska kött-, fisk- och grönsaksrätter. Denna variant på den traditionella kinesiska ”Five spices” passar till många exotiska rätter. Kreerad av stjärnkocken Konrad Geiger

Add to Wish List

Compare this Product

Availability: In Stock

Brand: Herbaria

Product Code: 05024073

Tags:  herbaria

Tellicherry är kungen av svartpeppar. Pepparen skördas när den står på höjden av sin mognad och är fylld med aromer som ger en fantastisk smakupplevelse. 

Herbaria deltar i ett socialt projekt i Kerala i Indien, där Herbarias Tellicherry kommer ifrån. I staten Kerala i södra Indien belägen mitt i bergskedjan Western Ghats finns en tätt bevuxen djungel där ett hundratal tigrar och däggdjur vandrar fritt. Området räknas med sina 200 olika växter och 320 fågelarter till det vackraste och artrikaste naturreservatet i Indien. Det ca 700 kvadratmeter stora tigerreservatet Periyar i västra delen är bebott uteslutande av anhöriga till ursprungliga nomadstammar. De förtjänar sitt uppehälle med odling av kryddor och genom att samla skogshonung. För många familjer blev utkomsten av det för låg för att leva på. Ett projekt som stöds av det Tyska utvecklingsorganisationen DEG, förbättrar det affärsmässiga och den sociala situationen. De små odlarna garanterades en avsättning för produkter som odlas på traditionellt sätt och utan kemikalier.

Ett påslag på priset med 50 procent jämfört med marknadspriset betalas för råvaran. På så sätt säkras invånarna en tillräcklig inkomst. Dessutom går 90 öre per kilo av det som säljs till Tyskland till en socialfond för byggnad av skolor, daghem, sjukhus och andra utvecklingsprojekt som förvaltas av naturreservatet.

Man fokuserar starkt på traditionella sorter, här odlas huvudsakligen de gamla pepparsorterna ”Karimunda” och ”Devamunda”. För de hybridsorter som i dag dominerar den indiska pepparodlingen finns det ingen plats i detta projekt.

Beskrivning: Årgångspeppar från tigerreservatet i nationalparken Lake Periyar i Kerala, Indien. Handplockad, soltorkad och naturlig. Hela frukter för kryddkvarn eller mortel. 

Recept att ladda ner eller skriva ut: Pepparstek på fläskfilé med Tellicherry
Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 90 g.
Ingredienser: Tellicherry pepparkorn av de traditionella aromatiska sorterna Karimunda och Devamunda på den indiska Malabarkusten. Från kontrollerade ekologiska odlingar.
art.nr 05024073
Tips: Strös på rätten först i slutet av tillagningstiden för att den ädla, högaromatiska pepparen inte ska brännas.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

Reviews

Tommy Sitsas - 30/06/2019

Generellt fantastiska kryddor.
Peppar finns i så många kategorier och kvaliteter
Tellicherry urskogspeppar spelar verkligen i högsta division när det gäller kvalitet och smak

Annie Röstlinger - 15/04/2019

Mycket förtjust i denna peppar, mycket aromatisk utan att vara stark/frän, men som vanligt tryggt att använda Herbaras utvalda kryddor.

Tanja K. - 18/02/2018

bra utbud

Write a review

Please login or register to review