logo

Presentation av köken

europeiska_koket-1-rad

Europeiska köket – traditionsrikt och nyskapande

God mat och dryck tillhör det man i Tyskland, där Herbaria har sitt säte, skattar allra högst. En rejäl skinkstek med knaprig skorpa, Apfelstrudel med mera. I en elegant balans mellan traditionell kokkonst och nytänkande skapar stjärnkocken Konrad Geiger kulinariska blandningar för det nygamla europeiska köket. Husmanskost i skön symbios med överraskande smakupplevelser för konnässörer med höga anspråk. Allt från söndagssteken och viltgrytan till grönsalladen.
För mer information om produkterna klicka här.

 

medelhavskryddor-1-rad

Medelhavsköket – lätta kompositioner för sinnlig njutning

I sinnrikt komponerade mästerverk har Konrad Geiger fångat det soliga Medelhavsområdet åt oss med dessa ekologiska kryddor: Landskapet med det vackra ljuset i Provensalska vildblommor med lavendel- och timjanblommor, den vilda charmen i bergen på Korsika med Doften av Macchia med myrten- och olivblad.
Södra Italien med Neptuns dröm – svarta oliver och tomat, och de aromatiska, doftande skogarna i Piemont med Tryffellycka – Karljohansvamp och tryffel. Slut ögonen och njut!
För mer information om produkterna klicka här.

 

söta_köket-1-rad

Det söta köket till kakor, glass och desserter

Uppfriskande glass, fruktiga desserter, saftiga bakverk: Sötsaker förenar oss. Herbaria har med hjälp av stjärnkocken Konrad Geiger tagit fram sju söta kryddblandningart som höjer smaken på det söta köket över den vanliga och som förtrollar dessertköket.
Än en gång bjuds vi med på en resa som börjar här hemma med ett kryddsocker för fruktdesserter och panna cotta och en krydda för bakverk och småkakor, därefter färdas vi till Italien och en raffinerad kryddblandning för glass och fruktpajer, och vidare till Asien och Orienten med förföriska kreationer för exotiska desserter, choklad och kaffe. Resan slutar i USA med ett kryddsocker för muffins och cup cakes. För alla gäller att det är din fantasi som sätter gränserna för hur det söta köket kan användas.
För mer information om produkterna klicka här.

 

amerikanska_koket-1-rad

Det amerikanska köket – tillbaka till rötterna

Multikulti – det är Amerika, den ofantliga kontinenten mellan kanadensiska Kap Columbia i norr och chilenska Kap Horn bjuder på paradisiska köksnjutningar, kulinariska lyckoträffar och ett amerikanskt kök: Urinvånarna och invandrarna, rika mattraditioner och en överväldigande rikedom på natur. Konrad Geiger som tillbringat sin uppväxt i USA har satt samman en ekologisk gourmetresa som går genom hans hemkontinent.
Rötterna finns i det franskinspirerade Cajunköket i sydstaterna och de kritvita stränderna i Västindien och vidare söderut i riktning Mexiko, där gudarnas gåva kakaon omhuldas. I det milsvida argentinska landskapet slutar resan kring en äkta Gaucho-lägereld.
För mer information om produkterna klicka här.

 

amerikanska_koket-1-rad

Skafferiet – inläggningar, antipasti och marineringar

Inläggningar och marineringar har blivit mer populärt igen, vi tar till vara på frukter och grönsaker som vi brukade göra.
Skafferiet är en tvist på mormors gamla recept med nya smaker.
Det är dock mer lättillgängligt att syra, marinera och laga till rätter på ett enkelt sätt.
För mer information om produkterna klicka här.

 

asiatiska_koket-1-rad

Asiens kök – spännande kryddblandningar

Det asiatiska köket är fascinerande. Den största kontinenten på jorden är hemvist för många kryddväxter och spännande kök. Den asiatiska förkärleken för att blanda kryddor har resulterat i både indiska currys och diverse blandningar för wokat. Kryddvirtuosen Konrad Geiger komponerar och förfinar. Den ekologiska gourmetspecialiteten Jaipurs färger är äventyr och njutning i ett.
För mer information om produkterna klicka här.

 

orientaliska_koket-1-rad

Orientaliskt med rosenblad och saffran

Det orientaliska köket är spännande att upptäcka. Konstfullt och fantasifullt som Scherazade i Tusen och en natt förs vi genom den orientaliska sagoskatten. Vi låter oss förföras av rosenblad, saffranstrådar, mynta, korinter och dadlar och hemlighetsfulla sultanpalats, ormtjusare och souker. Förföriska dofter lockar vid varje hörn och överallt uppmanas vi prova.
Apropå gästfrihet – bjud in vännerna och skäm bort dem med läckerheter som couscous, tajine eller doftris och bli inte förvånad om mattan ni sitter på lyfter.
För mer information om produkterna klicka här.

curry-1-rad

Ekologiska curryblandningar – fyrverkeri för gommen

Vad vore Asiens kök utan curry? Den ger färg och hetta åt maten. En curry kan bestå av upp emot 35 ingredienser, däribland främst spiskummin och gurkmeja. De ger curryn sin karakteristiska gula färg. Curry kan vara fruktig, pikant eller ha eldig hetta.
I curryns hemland Indien har varje familj sitt eget recept. Herbarias stjärnkock Konrad Geiger har tagit fasta på traditionen men tagit den ett steg vidare. Från paletten av exklusiva kryddor som koriander, olika chilisorter, långpeppar och senap, men också så ovanliga smaker som passionsfrukt, grönt Matchate och Karljohansvamp har han skapat personliga blandningar. Blandningar som inte bara är gula utan röda, gröna eller svarta – och högaromatiska. Smaknyanserna tar oss med på en resa från Asien med den fruktiga Calypso Tropical Curry i riktning Karibien, eller med den eldiga Stromboli Fire Curry till Medelhavet. Alla sju sorterna bjuder på smakupplevelser i hela munnen – på tungan och i gommens sidor.
För mer information om produkterna klicka här.

 

bassortiment-1-rad

Bassortiment – ekologiskt odlade kryddor av högsta kvalitet

Även bassortimentet finns hos Herbaria. De rena kryddorna kommer från utvalda regioner, är till hundra procent ekologiska, och från kontrollerade odlingar. Herbaria lägger stor vikt vid att beskrivna exakt var kryddorna har växt och hur de skördats. Det är skillnad på olika sorter, kvaliteter och de smakar olika. Vi har länge letat efter, provat, utvärderat och jämfört för att kunna erbjuda de finaste fina ekologiska produkter.
För mer information om produkterna klicka här.

 

peppar-1-rad

Peppar – exklusiva sorter för finsmakare

Peppar var länge en mycket prestigefylld krydda. I Rom handlade man med pepparbär ett och ett. Under medeltiden jämfördes deras värde med guld. Man betalade lösensummor med peppar, köpte livegna och hela landsdelar, och för att komma åt den åtråvärda kryddan fördes krig och man seglade över världshaven.
Cubebepeppar var de första pepparsorterna som kom till Europa för att senare på grund av sitt priset ersättas med svart- och vitpeppar. I dag finns svartpeppar i varje kök, men peppar har så mycket mer att erbjuda av arom och mångsidighet. Peppar är inte enbart stark. Beroende på terroir, odling och skörd har pepparfrukten så mycket mer att erbjuda i otaliga varianter.
Tillsammans med de smakfulla släktingarna till Piper nigrum, som till exempel rosépeppar öppnar sig en smaksensation för gommen – från milt-fruktig till söt-kryddig och trä-varm och styrka med beska.
För mer information om produkterna klicka här.