Wokade grönsaker med oxrulader och Grön Kakadu

Till 4 personer
Rulader:
300 g oxfilé
2 msk soja
1 tsk lönnsirap
1 tsk färsk ingefära, finhackad
100 g rotfrukter (t ex purjolök, morötter, selleri)
1 msk rädisgroddar
1/2 knippa koriander
Tillbehör:
8 träspett
Wokade grönsaker:
600 g grönsaker (morötter, vitkål, blekselleri, broccoli, paprika, svamp, sockerärtor, bönor)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk ghee
1 msk Grön Kakadu (Herbaria)
1,5 dl grönsaksbuljong
Havssalt

Förberedelsetid: 50 min / tillagningstid: 15 min
Hetta upp ugnen till 160° (varmluft). Skär 8 skivor av köttet och banka ut dem till jämn tjocklek. Rör samman soja, lönnsirap och ingefära och vänd köttbitarna i marinaden. Ansa rotfrukterna och strimla dem fint. Plocka korianderbladen. Blanda strimlade rotfrukter, groddar och koriander. Lägg 1 msk av fyllningen på varje köttskiva och rulla samman. Dela varje rulad i 3 delar och trä dem på ett träspett. Stek spetten på en plåt i ugnen i ca 3 min.
Ansa grönsakerna och skär dem i sneda strimlor. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Stek dessa vid hög värme i 1 msk ghee i 5 min under omrörning (allra helst i en wok). Strö på Grön Kakadu, rör om och tillsätt grönsaksbuljong. Låt koka in en kort stund och smaka av.

Till detta passar det fint att servera jordärtskockschips: Skala 200 g jordärtskockor, skär dem i mycket tunna skivor och fritera dem gyllengula i kokosfett.