Vietnamesiska rispappersrullar med Six Pepper Curry och lingon-korianderdip

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
100 g vitkål
100 g rödkål
1 msk gräslök
1 morot
100 g groddar (t ex rödkålsgroddar)
1 tsk Six Pepper Curry (Herbaria)
Havssalt
8 rispapper
Dip:
1–2 cm färsk ingefära
1/2 knippa koriander
50 g rårörda lingon
1 msk balsamvinäger (t. ex. Lemon Balsamico)
Hot’n Spicy (Herbaria)

Tid: 40 min
Rispappersrullar: Strimla vitkål och rödkål fint till fyllningen. Skala moroten och strimla den fint. Klipp gräslöken. Blanda allt med groddar och Six Pepper Curry. Salta och massera blandningen och låt den dra minst en halv timme.
 Lägg rispapperen ett och ett en kort stund i en skål med kallt vatten och låt dem mjukna mellan fuktiga dukar ett par minuter.
 Lägg en åttondel av fyllningen på varje rispapper, vik in kanterna och rulla till en fast rulle.
Dip: Skala ingefäran och hacka den fint tillsammans med koriander. Blanda med de rårörda lingonen och smaka av med balsamvinäger och Hot’n Spicy. Späd eventuellt med vatten.