Svarvade rödbetor i radiccioblad med Vilda Hilda

Svarvade rödbetor i radiccioblad

Rödbetor
Svart morot
Radiccioblad

Dillolja:
En knippe dill
Ca 3 dl olivolja
Vilda Hilda salladskrydda från Herbaria

Limeklyfta

Dillolja: Mixa dillen med olivolja till en helt jämn illgrön olja. Blanda Vilda Hilda med en aning hett vatten och låt smakerna blomma ut, tillsätt kryddan till oljan och mixa. Smaka av med mer Vilda Hilda vid serveringen. Låt oljan stå en stund i kylskåpet så att oljan lägger sig på toppen och dillen sjunker till botten.
Skär loss blad för blad på radicciohuvudet vid basen och lossa dem försiktigt. Fördela bladen två och två på tallrikar.
Pasta: Svarva grönsakerna med en spiralizer till spaghetti. Servera spaghettin rå, eller häll kokande vatten över och sila direkt bort vattnet för att inte förlora krispigheten i grönsakerna. Fördela pastan i radicciobladen.
Ta med en sked upp dillkräm och fördela på rödbetorna. Ringla olja på pastan och tallriken. Servera med en limeklyfta att pressa över.

Variant: Rödbetspasta med dillolja. Mixa oljan just före servering så den blir homogen och fördela den på tallriken. Lägg pastan mitt på dilloljan och garnera med hallon.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer