Siciliansk pasta – med Smula Medelhav

Siciliansk pasta
Tid 25 min

4 personer
1 stor aubergine
800 g tomater
400 g pennepasta
2–3 vitlöksklyftor
7 msk olivolja
oraffinerat bergsalt
125 g Herbaria Smula Medelhav
1/2 knippe mynta

1. Tärna auberginen och fräs den utan fett i en panna med non stickbeläggning, ca 8–10 minuter på hög värme. Rör tills bitarna blivit jämnt brynta runt om. Tärna tomaterna och skär bort stjälkfästet. Låt tomaterna koka samman till halva mängden på medelhög värme.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fräs hastigt Herbaria Smula Medelhav krispigt med 3 msk olivolja. Låt svalna på en tallrik. Fräs vitlöken i en kastrull med resterande olivolja i 1 minut. Tillsätt aubergine och tomater och smaka av med salt. Hacka myntan grovt.
3. Häll bort vattnet på pastan, blanda med mynta och sås och ge allt ett hastigt uppkok. Lägg upp pastan på tallrikar och strö på krispig Smula.

Smulatips:
I södra Italien fanns det förr ingen parmesan, enligt traditionen ströddes då rostade skorpsmulor på pastarätter och soppor – många syditalienska rätter är därmed också för veganer. Ibland kombinerades också skorpsmulor med lokala osttyper, till en siciliansk penne med aubergine valde man t.ex. ofta riven ricotta.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer