Rödkål med Edeltraut

Till 4–6 personer:
(Förberedelsetid: 30 min / tillagningstid: 75 min)
500 g rödkål
1 gul lök
3 msk ghee
2 msk balsamvinäger
2 dl rödvin
2 msk Edeltraut (Herbaria)
100 g äppelmos
2 äpplen

Dela kålen i klyftor och ta bort torra och mjuka blad samt stammen. Hyvla eller strimla kålen fint. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken 2–3 min i ghee, utan att den får färg. Tillsätt balsamvinäger, rödkål och rödvin, rör om, lägg på locket och låt allt sjuda i 15 min. Tillsätt Edeltraut och äppelmos och låt sjuda ytterligare 50 min under lock. Skölj äpplena, dela dem i klyftor och ta bort kärnhuset. Skiva äppelklyftorna tunt, tillsätt dem och låt stå ca 10 min. Smaka av med Edeltraut och servera.

Variant: Prova samma recept med rödbetor. Det blir mycket gott! Skala rödbetorna och riv dem grovt, förkorta tillagningstiden med 10 min. Passar fint till fisk och till pepparrot.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer