logo

Rödbetsbullar – med Smula klassisk

Rödbetsbullar
Tid 45 min

4 personer
1 gul lök
2 msk smör
250 g Herbaria Smula klassisk
200 g kokta rödbetor
4 ägg
100 g parmesanost
2 vitlöksklyftor
1,25 dl vitvin
4 dl grädde
oraffinerat bergsalt
Herbaria Trio Noir peppar
1 knippe vårlök eller gräslök

1. Skala löken och hacka den fint, fräs den glansig i smör, det tar 2–3 minuter. Blanda ner Herbaria Smula klassisk och rosta lätt. Ta pannan från värmen.
2. Riv parmesanosten. Skär rödbetorna i bitar, mixa med ägg och blanda väl med parmesan och Smula. Låt blandningen vila ca 15 minuter. Forma 9 stora eller 12 små bullar med fuktiga händer och lägg dem i en stor kastrull med kokande saltat vatten. Minska värmen och låt dem sjuda ca 10 minuter.
3. Skala under tiden vitlöksklyftorna, hacka dem och koka upp med vitvinet. Låt koka tills vinet är nästan helt avdunstat, tillsätt grädde och låt koka tills såsen är krämig. Salta och peppra. Ansa vårlöken, skär den i ringar och låt dem koka med en kort stund i såsen.
4. Ta upp rödbetsbullarna med en hålslev och servera dem med gräddsåsen.

Date: april 08, 2016