Röd fruktkompott med Lilla Lena

Röd fruktkompott med Lilla Lena
Recept av Hans Gerlach

(Förberedelsetid: 5 min / tillagningstid 10 min)

Till 4 personer
2 dl äppeljuice
2 msk honung
2 tsk potatismjöl (10 g)
400 g blandade bär (djupfrysta eller färska)
3 msk Lilla Lena (Herbaria)
4 msk granola

Blanda äppeljuice med honung – för den som gillar sötma kan mer honung tillsättas. Blanda 2 msk av juicen med 2 tsk potatismjöl. Koka upp återstående juice, rör ner redningen, låt koka upp. Tillsätt bären och låt koka i 5–10 min, blanda ner Lilla Lena och häll i portionsglas. Låt svalna.
Strö på granola och servera.
Passar utmärkt att servera med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljyoghurt. Det räcker med en eller två matskedar till varje portion.

Tips: Du kan också smaksätta med Söta Geishan för en asiatisk smakinriktning.