logo

Ratatouille à la Petit Chef med Portofino-tomater

Till 4 personer
2 röda paprikor
3 msk olivolja
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk Petit Chef (Herbaria)
1 msk parmesanost, finriven
12 mogna körsbärstomater, skållade och skalade
100 g råsocker
1 msk Portofino (Herbaria)
4 mycket små zucchinier (ev med blomma)
2 små gula zucchinier
4 mycket små auberginer

Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 1 tim / dragningstid: 2 tim
Grilla paprikorna ca 10 min i 230° varm ugn. Täck dem med aluminiumfolie och låt dem ligga en stund. Skala dem därefter. Ta bort skaft och kärnor, skär dem i bitar. Skala och hacka lök och vitlök och fräs det glansigt i 2 msk olivolja. Tillsätt paprika, krydda med 1–2 tsk Petit Chef, låt allt koka ett par minuter och passera därefter. Låt krämen svalna och rör ner parmesanosten.
Portofinotomater: Lägg tomaterna en kort stund i kokande vatten och dra därefter av skalet. Koka Portofino med 1 dl vatten och råsocker i 1 min. Låt sirapen svalna. Blanda sirapen med tomaterna i en plastpåse, sug ut luften. Låt det dra 2 tim i kylskåpet. Skiva zucchinier och auberginer tunt. Krydda grönsakerna med Petit Chef, torka dem lätt med hushållspapper efter 15 min. Stapla dem till små torn, limma samman skikten med lite paprikakräm. Vakuumbehandla tornen och baka dem i vattenbad i 85° varm ugn (varmluft) i ca 40 min. Klipp upp påsen och låt vätskan som rinner ut koka upp med resten av paprikakrämen. Smaka av. Låt tomaterna rinna av och värm dem i olivolja. Lägg upp vackert genom att ”breda ut” ratatouilletornen.

Date: april 06, 2013