logo

Räkor på spaghettini med karibisk pesto av Karibiens Skatter

Till 4 personer
Ca 12 råa kravmärkta Tigerräkor, oskalade
2 msk Karibiens skatter (Herbaria)
80 g färsk koriander
100 g färska basilikablad
2 msk pinjenötter, lätt rostade
1 msk kokosflingor
0,5 tsk ingefära, finhackad
1 tsk vitlök, fint hackad
0,5 tsk spiskummin, mald
1,25 dl olivolja
0,5 dl kokosmjölk
2 tsk passionsfruktsaft
500 g spaghettini
3 msk smör
Havssalt
Svartpeppar Trio Noir, nymald (Herbaria)

Tid: 40 min / tillagningstid: 6 min / dragningstid: 60 min
Dela räkorna i nästan hela längden. Gnid in dem med Karibiens Skatter. Låt dem marinera ca 1 tim. Pesto: Finfördela koriander och basilika i en matberedare. Tillsätt pinjenötter, kokosflingor, ingefära, vitlök och spiskummin och kör en kort stund utan att det finfördelas för mycket. Rör ner olivolja, kokosmjölk och passionsfruktsaft och smaka av med salt och peppar.
Koka spaghettinin i rikligt med saltat vatten, den ska ha tuggmotstånd kvar. Hetta upp smöret, stek räkorna en kort stund på varje sida. Häll spaghettinin i ett durkslag och låt den rinna av. Blanda med pesto i en skål. Tillsätt räkorna och servera direkt.

Date: april 15, 2013