Panerade grönsaker och fetaost – med Smula Medelhav

Panerade grönsaker och fetaost
Tid 35 min

4 personer
ca 600 g grönsaker
t.ex. aubergine
zucchini
rödlök
fänkål eller babykronärtskocka
200 g fetaost
1,5 dl nötmjölk
80 g kikärtsmjöl
oraffinerat bergsalt
100 g Herbaria Smula Medelhav
2,5 dl olivolja
2 ekologiska citroner

1. Ansa och skölj grönsakerna. Skär grönsaker med kort tillagningstid i knappt 1 cm tjocka skivor. Grönsaker med längre tillagningstid förbereds genom att de får sjuda eller ånga nästan klara i saltat vatten. Skala (låt rotänden vara kvar) och dela rödlöken i fyra delar. Dela fänkålen på samma sätt, men i åtta delar.
2. Putsa babykronärtskockorna: Skär bort den spetsiga övre delen på kronärtskockorna, på större exemplar behöver mer än hälften skäras bort. Avlägsna de yttre sega bladen med en vass kniv. Skala stjälken och kapa den till 5 cm längd. Dela kronärtskockorna mitt på och gröp ur trådarna i mitten med en tesked (behövs inte på riktigt små skockor). Skär kronärtskockan på samma sätt som fänkålen och lägg bitarna efter hand i citronvatten så att de inte mörknar.
3. Skär fetaosten i stora tärningar. Blanda nötmjölk med kikärtsmjöl till en krämig smet, salta eventuellt och låt smeten svälla ett par minuter. Vänd grönsakerna och fetaostbitarna i smeten och panera dem därefter i Herbaria Smula Medelhav.
4. Fritera de panerade grönsaks- och ostbitarna i två stora pannor med olivolja på medelhög värme i ca 4 minuter, så att de blir gyllenbruna och krispiga runt om. Lägg bitarna på hushållspapper så att överflödig olja sugs upp och servera med citronklyftor. Bjud en grönsallad till.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer