logo

Hemlagade fiskpinnar – med Smula klassisk

Hemlagade fiskpinnar
Tid 45 min

4 personer
800 g potatis
1–2 vitlöksklyftor
oraffinerat bergsalt
Herbaria Trio Noir peppar
1,5 dl crème fraîche
1/2 slanggurka
2 msk färskriven pepparrot
600 g fiskfilé t.ex. gös eller laxforell
80 g mjöl
2 ägg
125 g Herbaria Smula klassisk
100 g klarat smör
1 msk smör

1. Skala potatisen och skär den i 2 cm stora tärningar. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem. Koka upp potatis och vitlök med 2,5 dl vatten i en liten kastrull, lägg på ett lock och låt koka upp. Salta och peppra och låt allt sjuda ca 30 minuter Rör om då och då. Skala gurkan, dela den på längden och ta bort kärnorna med en sked. Tärna fruktköttet fint.
2. Förbered under tiden fiskpinnarna: Skär fiskfilén i 12 st fiskpinnar, där filén är tunn kan två bitar läggas samman till en. Salta fiskpinnarna, panera dem i mjöl, ägg och Herbaria Smula klassisk och stek dem 5 min, vänd en gång. Tillsätt 1 msk smör när fiskpinnarna är nästan klara.
3. Ta potatiskastrullen från värmen när de är klara, tillsätt crème fraîche. Mosa potatisen grovt med en potatisstöt. Blanda ner gurkan. Servera fiskpinnarna med potatis- och gurkstomp, strö på pepparroten.

Date: april 08, 2016