logo

Grillad kyckling med Resi

Grillad kyckling – trippelkryddad med Resi –
 med fylld potatis
Till 4 personer
1 kyckling 1,2 kg
100 g smör
3 msk Resi (Herbaria)
En kryddspruta
1 värmetåligt dricksglas
500 g medelstor fast potatis
2 msk smör
1 gul lök, fint tärnad
1 vitlöksklyfta, fint tärnad
½ paprika, fint tärnad
½ ättiksgurka, fint tärnad
1 msk ketchup
1 msk majonnäs
1 ägg
Salt
Svartpeppar Trio Noir, mald (Herbaria)

Värm ugnen till 200°. Skölj kycklingen i kallt vatten och torka den med hushållspapper. Fräs 1 msk Resi i smör, passera kryddblandningen och fyll sprutan med den. Fyll glaset till hälften med varmt vatten och tillsätt 1 msk Resi. Gnid in kycklingens utsida med 1 msk Resi. Ställ glaset i en braspanna och ”trä” kycklingen till hälften över glaset. Spruta in det kryddade smöret jämnt fördelat i bröst och lår. Ställ försiktigt in braspannan i ugnen och stek kycklingen i 50–60 minuter. Pensla då och då med köttsaften.
Tvätta potatisarna och låt dem baka med i braspannan i 15 min. Ta ut dem ur ugnen, dela dem på längden och gröp ur dem. Hetta upp 2 msk smör i en kastrull. Fräs lök, vitlök och paprika mjukt. Låt svalna. Finfördela det som gröpts ur potatisen och tillsätt. Blanda i gurktärningar, ketchup, majonnäs och ägg. Smaka av med salt och peppar och fyll de urgröpta potatisarna. Låt dem bakas i braspannan ytterligare 10 min.

Date: april 09, 2014