logo

Gravat ankbröst med Graf von Lax

Till 4–6 personer:
(Förberedelsetid: 20 min / gravningstid: 24 tim / tillagningstid: 20 min)
2 råa ankbröst à ca 280 g
3 msk Graf von Lax (Herbaria)

Skölj och torka ankbrösten. Gnid noggrant in dem med Graf von Lax och linda in dem lufttätt i plastfolie. Lägg ankbrösten bredvid varandra i en skål, tyng ner dem jämnt fördelat med en tyngd och låt dem ligga 24 tim i kylskåpet.
Ta bort plastfolien, torka ankbrösten och tillaga dem i 95° varm ugn (ingen varmluft) i 20 min. Ta ut ankbrösten ur ugnen och låt dem svalna. Skär brösten i tunna skivor och servera dem direkt eller förvara dem i kylskåpet.
Tips: Snabblagad antipasti Tutto mio! passar fint som tillbehör.

Date: augusti 23, 2013