logo

Frukost för Lilla Lena

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
1 aromatiskt äpple (t ex cox-orange)
220 g havregryn
4 dl mjölk
1 msk Lilla Lena (Herbaria)
1 msk grovt hackade hasselnötter
150 g färsk frukt (bär, persika, aprikos, melon, körsbär) i små tärningar
1–2 msk soltorkade bär (t ex gojibär, blåbär, hallon, tranbär)
200 g yoghurt (10 %)
2 msk flytande honung
1 tsk rostade sesamfrön

Förberedelsetid: 20 min / dragningstid: 2 tim
Tvätta äpplet. Riv det och blanda med havregryn, mjölk och Lilla Lena. Täck över skålen och låt blandningen svälla i kylskåp ett par timmar – eller över natten.
Tvätta och skär frukten i tärningar, låt bären vara hela. Blanda färsk och torkad frukt, det går också fint att bara använda torkad frukt. Varva havregryn, yoghurt och blandad frukt i glas. Ringla flytande honung över. Strö till sist på hasselnötter och sesamfrön.
Tips: Både sesamfrön och hasselnötter smakar godast rostade. Rosta 200 g hasselnötter i 170° varm ugn i ca 5 minuter. Låt dem svalna och förvara dem lufttätt tills du behöver dem.

 

Date: december 10, 2012