Frukost för Lilla Lena

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
1 aromatiskt äpple (t ex cox-orange)
220 g havregryn
4 dl mjölk
1 msk Lilla Lena (Herbaria)
1 msk grovt hackade hasselnötter
150 g färsk frukt (bär, persika, aprikos, melon, körsbär) i små tärningar
1–2 msk soltorkade bär (t ex gojibär, blåbär, hallon, tranbär)
200 g yoghurt (10 %)
2 msk flytande honung
1 tsk rostade sesamfrön

Förberedelsetid: 20 min / dragningstid: 2 tim
Tvätta äpplet. Riv det och blanda med havregryn, mjölk och Lilla Lena. Täck över skålen och låt blandningen svälla i kylskåp ett par timmar – eller över natten.
Tvätta och skär frukten i tärningar, låt bären vara hela. Blanda färsk och torkad frukt, det går också fint att bara använda torkad frukt. Varva havregryn, yoghurt och blandad frukt i glas. Ringla flytande honung över. Strö till sist på hasselnötter och sesamfrön.
Tips: Både sesamfrön och hasselnötter smakar godast rostade. Rosta 200 g hasselnötter i 170° varm ugn i ca 5 minuter. Låt dem svalna och förvara dem lufttätt tills du behöver dem.

 

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer