Easy Herbaria Cheesecake – med söt Smula

Easy Herbaria Cheesecake
Tid 45 min

4 personer
110 g Herbaria Smula söt
60 g smör
1 ekologisk citron
450 g Philadelhiaost
1,1 dl crème fraîche
60 g socker
1 struken msk vaniljsocker
3 medelstora ägg Dessutom: 1 muffinsform och 12 pappersmuffinsformar

1. Ställ in ugnen på 190 grader (över- och undervärme). Placera ut pappersformarna i muffinsformen. Smält smöret och blanda det med Herbaria Smula söt. Fördela i formarna och tryck till ytan lätt (använd t.ex. innerlocket på en Herbariaburk). Grädda 10–12 minuter och låt svalna.
2. Riv skalet på den ekologiska citronen fint, pressa ur saften. Blanda med Philadelhiaost, crème fraîche, socker, vaniljsocker och ägg. Skeda upp smeten i formarna och grädda 14 minuter i ugnen. Låt svalna helt.

Tips:
Dessa cheesecakes kan serveras med vispgrädde eller med en hallonsås: Mixa 250 g hallon med 1–2 msk florsocker i ett par minuter. Passera och smaka eventuellt av med lite aprikoslikör.