logo

Chokladdrömmar med Orientens Divan och långpeppar-couscoussås

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
Kaka:
120 g choklad (70 %)
125 g smör
1 msk Orientens Divan (Herbaria)
2 ägg
2 äggulor
Ca 150 g rårörsocker
Ca 75 g vetemjöl
Kakao och lite smör till formarna
Sås:
2 msk berberisbär (eller soltorkade tranbär)
2 msk citronsaft
50 g couscous
100 g rårörsocker
3 msk apelsinjuice
1 långpepparfrukt (Herbaria)
1 kryddnejlika
Tillbehör: Bakplåtspapper, 4 metallringar (10 cm diameter) eller liknande ugnsfasta formar

Förberedelsetid: 50 min / gräddningstid: 15 min / dragningstid: 10 min
Tillsätt citronsaft till bären. Koka upp 4 msk av sockret och 2 msk vatten. Låt koka tills sirapen är genomskinlig. Tillsätt bären med citronsaften. Låt svalna och dra en stund.
Skär chokladen i mindre bitar, smält den tillsammans med 125 g smör och 1 msk Orientens Divan. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa äggulor, ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt mjölet och chokladblandningen. Smöra ringarna och sikta över kakao. Ställ varje ring på en bit bakplåtspapper i A4-storlek. Vik in kanterna på papperet över metallringens kant så att den fixeras av papperet. Ställ ringarna på en bakplåt, fördela smeten i dem och grädda i 180° i ca 15 minuter.
Blanda couscous, 3 msk av sockret, apelsinjuice, långpeppar och kryddnejlika med 1 dl vatten till såsen och låt det koka upp. Låt blandningen dra ca 10 minuter, reglera eventuellt konsistensen till sist med apelsinjuice. Ta ut chokladdrömmarna ur formarna och servera med couscoussås och berberisbär.

 

Date: december 10, 2012