Chokladdoppade frystorkade frukter

Chokladdoppade frystorkade frukter
500 g mörk hackad choklad av god kvalitet

Frystorkade hallon, ananasbitar, körsbär och mandarinklyftor från Fresh as

Temperera chokladen: Ställ en kastrull med vatten på spisen och låt vattnet koka upp. Lägg 2/3 av den hackade chokladen i en metallskål som placerats i kastrullen (skålen får inte röra vid vattnet). Använd en exakt termometer och värm chokladen till 50° under tiden du rör så att chokladen smälter. 

Ta kastrullen från värmen. Tillsätt resten av chokladen och rör oavbrutet tills allt smält och svalnat till mellan 31 och 32°. Nu är chokladen tempererad. Med hjälp av värmen från vattnet ska chokladens temperatur nu hållas konstant på mellan 31 och 32°.

Doppa den frystorkade frukten i chokladen med hjälp av en matpincett. Skaka loss överflödig choklad och placera fruktbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt chokladen stelna på sval och torr plats. 

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer