
Chokladdoppade frystorkade frukter
500 g mörk hackad choklad av god kvalitet
Frystorkade hallon, ananasbitar, körsbär och mandarinklyftor från Fresh as
Temperera chokladen: Ställ en kastrull med vatten på spisen och låt vattnet koka upp. Lägg 2/3 av den hackade chokladen i en metallskål som placerats i kastrullen (skålen får inte röra vid vattnet). Använd en exakt termometer och värm chokladen till 50° under tiden du rör så att chokladen smälter.
Ta kastrullen från värmen. Tillsätt resten av chokladen och rör oavbrutet tills allt smält och svalnat till mellan 31 och 32°. Nu är chokladen tempererad. Med hjälp av värmen från vattnet ska chokladens temperatur nu hållas konstant på mellan 31 och 32°.
Doppa den frystorkade frukten i chokladen med hjälp av en matpincett. Skaka loss överflödig choklad och placera fruktbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt chokladen stelna på sval och torr plats.