Böncurry från Medelhavet med Pizza e Pasta och Stromboli Fire Curry

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
Böncurry:
100 g torkade bönor (olika sorter)
4 msk olivolja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 liten morot
2 stjälkar blekselleri
1/4 purjolök
50 g rökt sidfläsk
1 msk Stromboli Fire Curry (Herbaria)
5 dl hönsbuljong
Havssalt
Bläckfisk:
800 g små bläckfiskar, rensade
5 dl filmjölk
Pizza e Pasta (Herbaria) ur kryddkvarnen

Förberedelsetid: 30 min / tillagningstid: ca 1,5 tim / dragningstid: 8 tim
Lägg bönorna i blöt minst 8 timmar (och marinera bläckfisken, se nedan). 
Koka bönorna mjuka utan salt (beroende på sort kan det ta mellan 30 och 120 min). Skala lök, vitlök och morot. Hacka 1 lök, 1 vitlöksklyfta och moroten fint. Hacka också sidfläsk, blekselleri och purjolök fint. Fräs lök, vitlök och sidfläsk glansigt med 2 msk olivolja. Tillsätt Stromboli Fire Curry och de hackade grönsakerna, rör runt och tillsätt hönsbuljongen. Häll bort vattnet på de kokta bönorna, tillsätt dem till grönsakerna och låt allt koka samman 10 min, smaka av.
Skölj bläckfiskarna, låt dem rinna av och marinera dem 8 timmar i filmjölk. Skär resten av löken/vitlöken i ringar/skivor. Ta upp bläckfisken ur marinaden, torka den lätt och krydda med Pizza e Pasta. Fräs den i hett stekjärn i olivolja i 4 min. Tillsätt lök och vitlök, stek i ytterligare 4 min. Servera med böncurry.