Blandad display – Modica choklad

Ekologisk kallpressad choklad
Från fair trade-producenter och Slow Food presidia
Tillverkad i Sicilien

För Sabadì är choklad en naturprodukt, därför tillsätts inte heller fett, aromer eller någon annan form av tillsatser. Chokladen innehåller enbart kakaomassa, socker, smaksättning som citrusskal eller kryddor.

Sabadì på italienska är dagen som kanske inte existerar. Dagen då vi saktar ner och reflekterar över vad det är som har betydelse. Dagen då vi reflekterar över vad som är kvalitet i våra liv och vad vi gör för att uppnå den.

Det är dagen då vi tar oss tid att njuta av de små sakerna. Det är dagen då vi minns och känner smaken av aprikos så som vi upplevde den som barn. Det är dagen då vi upptäcker hur olika äpple kan smaka.

Sabadì använder en utvald kakao från Ecuador: Nacional fino de aroma Arriba Superior Summer Selected och vi erbjuder den i åtta olika smaker, alla stora personligheter. Råmaterialet är ekologiskt certifierat och kommer från fair trade-producenter och Slow Food presidia med respekt för små inhemska samhällen, miljö och biologisk mångfald.

Chokladen tillverkas traditionellt enligt den urgamla kalla processen från Modica som innebär att chokladens temperatur inte överstiger 45 grader. På så sätt bibehålls kakaons alla unika aromer och ingredienserna får sin fulla och rika smak.

I Modica på Sicilien finns det en lång tradition av tillverkning av choklad från ”bean to bar” där de fermenterade kakaobönorna endast processas minimalt vid skonsam temperatur och där man av princip inte tillsätter kakaosmör. Simone Sabadai har förfinat processen och belönats för detta med ett flertal priser för kvalitet och smak.

Vi erbjuder chokladen i åtta olika smaker, alla stora personligheter.

DISPLAY

Beskrivning: 8 olika sorters choklad med 6 st av varje sort.
Förpackning: Vikt 50 g
Ingredienser:
art.nr ESpMOD BIO

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

 

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer