logo

Asiatisk grönsakssallad med sojabönsgroddar och Buddhas Mage

Till 4 personer
100 g gröna bönor, skurna i sneda skivor
1 morot, skuren i sneda tunna skivor
50 g blomkål, i små buketter
50 g romanesco-blomkål, i små buketter
1/2 huvud kinakål, skuret i sneda bitar
2 rödlökar, strimlade
50 g färsk ananas, i små tärningar
100 g sojabönsgroddar
1 slanggurka, skuren i sneda skivor
1 msk Buddhas Mage (Herbaria)
2 msk risvinäger eller vit balsamvinäger
4 msk sesamolja, ej rostad

Förberedelsetid: 20 min / tillagningstid: 3 min / dragningstid: 3 min
Förväll bönor, morot, blomkål och romanesco i rikligt med kokande saltat vatten en kort stund. Lägg grönsakerna i isvatten så att kokningen avstannar och låt dem rinna av. Lägg Buddhas Mage i en skål och rör ut kryddblandningen med 2 msk av det kokande grönsaksvattnet. Låt dra i 3 min. Tillsätt vinäger och därefter olja under omrörning. Blanda alla ingredienserna i en stor skål, tillsätt dressingen och vänd ner den.

Date: februari 01, 2013