Antipasti Tutto mio!

Till ca 4 glasburkar à 1/2 liter:
(Förberedelsetid: 50 min / konservering: minst 3 veckor)
Till svampen:
500 g champinjoner
3 dl vit balsamvinäger
2 msk Tutto mio! (Herbaria)
2 tsk salt
1 msk rårörsocker
3 msk olivolja
Till kronärtskockorna:
2 kronärtskockor (ca 500 g)
3 dl kryddättika (6 %)
2 msk Tutto mio! (Herbaria)
2 tsk salt
1 msk rårörsocker
3 msk olivolja
Till chilin:
500 g röd chilifrukt eller körsbärspaprika
3 dl kryddättika (6 %)
2 msk Tutto mio! (Herbaria)
100 g rårörsocker
2 tsk salt

Ansa champinjonerna och dela stora svampar. Låt balsamvinäger koka upp med Tutto mio!, salt och socker. Tillsätt svampen och låt allt koka 4 min. Ta upp svampen med en hålslev och låt den svalna på ett fat. Tillsätt olivolja i kastrullen, ge ett hastigt uppkok och ställ att svalna. Lägg svampen i en steril glasburk och täck med lagen. Förslut burken.

Ansa kronärtskockorna: Skär bort de övre tre femtedelarna på bladen och ta loss sega, torra blad. Skär av stjälken till 10 cm längd. Dela kronärtskockarna och gröp ur det så kallade skägget med en tesked. Dela halvorna i vardera fyra delar och koka dem i väl saltat vatten, de ska ha tuggmotstånd kvar när kokningen avslutas. Låt kryddättika, Tutto mio!, salt, socker och olivolja koka upp. Lägg ner kronärtskockorna och låt dem sjuda ca 3 min. Ta upp kronärtskockorna ur kastrullen och låt dem svalna på ett fat. Fördela dem i sterila glasburkar, häll på lagen och förslut burkarna.

Dela chilifrukterna på längden och ta bort kärnorna. Låt dem koka ca 3 min i rikligt med saltat vatten, lägg över chilin i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt kryddättika, Tutto mio!, socker och salt koka upp. Fördela chilifrukterna i sterila glasburkar med skruvlock, tillsätt den kokande heta lagen och förslut omedelbart. Låt svalna.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer