logo

gravad lax mandarin slaw fresh as

Plommongravad lax, mandarin-fänkålsslaw och gröna oliver

Plommongravad lax

30 g strösocker

30 g salt

15 g Fresh as frystorkat plommonpulver

200 g urbenad laxfilé

10 st Fresh as mandarinklyftor

Blanda salt, socker och plommonpulver och gnid in ytan på laxfilén. Täck med plastfolie och lägg in i kylskåpet över natten. Ta försiktigt bort socker-saltblandningen med en pappershandduk nästa dag och skär laxen i skivor.

Mandarin-fänkålsslaw

Skär ut filéer på fem färska mandariner

100 g späd fänkål

Olivolja

Pressad citron

Lägg mandarinfiléerna i en skål. Skiva fänkålen tunt med mandolin, blanda och tillsätt olivolja och citronsaft. Smaka av med salt.

Grön olivpasta

250 g gröna kärnfria oliver 

2 msk olivolja

Mixa oliverna med olivoljan till en mjuk pasta.

Vinägrett med gröna oliver

250 g gröna oliver

1 tsk strösocker

1 tsk senapspulver

3 msk chardonnayvinäger

2,5 dl druvkärneolja

Mixa oliver, socker, senapspulver och vinäger. Tillsätt långsamt oljan så att det bildas en emulsion. Ställ in i kylskåpet. 

Servering: Lägg upp laxen på mandarin-fänkålsslawen, placera en tesked med grön olivpasta vid sidan och skeda vinägretten över. Garnera med ärtskott och Fresh as mandarinklyftor. 

 

Date: maj 11, 2018