logo

Brownie med hallon

 

300 g mörk choklad av god kvalitet (Valrhona Guanaja Feves)

30 g mjölkchoklad av god kvalitet (Valrhona Jivara Feves)

75 g smör

85 g farinsocker

120 g strösocker

3 ägg

1 tsk vaniljpasta

55 g vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

40 g Fresh as hela frystorkade hallon (en påse)

Hetta upp ugnen till 180°. Smält smöret med 220 g av den mörka chokladen. Blanda farinsocker, strösocker och ägg och vispa luftigt. Tillsätt vanilj. Tillsätt den smälta chokladen och smöret till äggen, sikta ner vetemjöl, salt och bakpulver och vänd försiktigt ner det. Hacka återstoden av den mörka chokladen och mjölkchokladen och blanda i. Vänd också ner 3/4 av de frystorkade hallonen. 

Lägg bakplåtspapper i en 20 x 20 cm form och grädda 20–25 min i 180° varm ugn.

Servering: Strö resten av hallonen på kakan och servera direkt ur formen med vaniljglass.

Date: maj 11, 2017