logo

Kryddprovningar

NYHET!

Boka en pepparprovning som en trevlig företagsaktvitet

Vi sätter smakerna!

Herbarias ekologiska kryddor är i fokus under vår pepparprovning, vi går också igenom det sociala arbetet och den noggranna kvalitetskontrollen Herbaria står för. Du får följa med på pepparens spännande väg till västerlandet och lära dig mer om hur och var de olika pepparsorterna växer. Alla pepparsorter från Herbaria kommer från odlingar eller är vilt växande – ursprunget är alltid markerat på burken. Du får tips på hur du kan variera din användning av peppar i köket och hur du skapar exotiska tillbehör med peppar.
Vi pratar om de sensoriska kvaliteterna, hur man bäst bedömer dem, om smakminnen, och vi provar de nio olika, flera av dem helt unika, pepparsorterna som finns i Herbarias sortiment. Doftar på dem, identifierar doften, diskuterar den och provar sorterna på en råvara i säsong.

Du får tips på många roliga och annorlunda sätt att använda kryddor för att framhäva smakerna och för att på ett enkelt sätt kunna glänsa i köket. Vi får en trevlig stund tillsammans med mycket intressant prat om mat och var smakerna sitter i munnen. Det finns möjlighet att köpa kryddor på plats. 

Vill du anordna peppar- och kryddprovning i din butik eller restaurang eller boka en provning för ett företagsevent? Varmt välkommen att kontakta Ingrid på tel 0709 38 55 53

Du får följa med på pepparens spännande väg till västerlandet och lära dig mer om hur och var de olika pepparsorterna växer. Vi pratar om de sensoriska kvaliteterna, hur man bäst bedömer dem, om smakminnen, och vi provar de nio olika, flera av dem helt unika, pepparsorterna som finns i Herbarias sortiment. Doftar på dem, identifierar doften, diskuterar den och provar sorterna på en råvara i säsong. Allt för att lära oss mer om hur smaken kan varieras med kryddor.

KRYDDPROVNING, nytt datum på väg
Information kommer.

Kan ej bokas

KRYDDPROVNING den 16 september kl 18.30-21.00
Adress Tallviksvägen 9, Höllviken. Du bjuds på trivsam atmosfär och gästfrihet, föredrag om kryddor, kryddprovning och smakprover i form av smårätter. Kryddtips och så många receptkort du vill ingår.

HAR VARIT

KRYDDPROVNING den 10 september kl 18.30-21.00
Gunilla Fritsch som driver upplevelsebageriet Huvudstorp No 4 utanför Lund är värd. Du bjuds på gårdens atmosfär och gästfrihet, föredrag om kryddor, kryddprovning och smakprover i form av smårätter. Du får enkla kryddtips och så många receptkort du vill med dig hem plus prover på alla Herbarias pepparsorter som du kan experimentera med hemma.

HAR VARIT

KRYDDPROVNING SKÅNES MATFESTIVAL den 25 maj kl 11.00-11.30
PROVNINGARNA ÄR KOSTNADSFRIA  Du får prover med dig hem. Vi smakar på långpeppar och cubebepeppar – våra äldsta pepparsorter – och så klart aromatisk tellicherry, en Trio Noir, grönpeppar, vitpeppar och rosépeppar. 

HAR VARIT

KRYDDPROVNING SKÅNES MATFESTIVAL den 24 maj kl 13.00-13.30
PROVNINGARNA ÄR KOSTNADSFRIA  Du får prover med dig hem. Vi smakar på långpeppar och cubebepeppar – våra äldsta pepparsorter – och så klart aromatisk tellicherry, en Trio Noir, grönpeppar, vitpeppar och rosépeppar. 

HAR VARIT

PREMIÄR KRYDDPROVNING den 7 maj kl 18.30-21.00
Gunilla Fritsch som driver upplevelsebageriet Huvudstorp No 4 utanför Lund är värd. Du bjuds på gårdens atmosfär och gästfrihet, föredrag om kryddor, kryddprovning och smakprover i form av smårätter. Kryddtips och så många receptkort du vill ingår.

HAR VARIT