logo

Kryddprovningar

pepparprovning kryddprovning Herbaria

Boka en pepparprovning som en trevlig företagsaktvitet

Tillsammans sätter vi smakerna!

Herbarias ekologiska kryddor är i fokus både under pepparprovning och kryddprovning, vi går också igenom det sociala arbetet och den noggranna kvalitetskontrollen Herbaria står för. Du får följa med på pepparens spännande väg till västerlandet och lära dig mer om hur och var de olika pepparsorterna växer. Alla pepparsorter från Herbaria kommer från odlingar eller är vilt växande – ursprunget är alltid markerat på burken. Du får tips på hur du kan variera din användning av peppar i köket och hur du skapar exotiska tillbehör med peppar.
Vi pratar om de sensoriska kvaliteterna, hur man bäst bedömer dem, om smakminnen, och vi provar de nio olika, flera av dem helt unika, pepparsorterna som finns i Herbarias sortiment. Doftar på dem, identifierar doften, diskuterar den och provar sorterna på en råvara i säsong.

Vid en allmän kryddprovning med Herbarias kryddor får du massor av tips på hur du enkelt blir Mästerkock i ditt eget kök. Du får tips på många roliga och annorlunda sätt att använda kryddor för att framhäva smakerna och för att på ett enkelt sätt kunna glänsa i köket. Vi får en trevlig stund tillsammans med mycket intressant prat om mat och var smakerna sitter i munnen. Det finns möjlighet att köpa kryddor på plats. 

Vill du anordna peppar- eller kryddprovning i din butik eller restaurang eller boka en provning för ett företagsevent? Varmt välkommen att kontakta Ingrid på tel 0709 38 55 53

”En mycket givande provning! Har sedan dess använt peppar på ett nytt sätt – gärna på oväntade ställen. Voatsiperiferypeppar med hallonen till julbordets risalamande? Javisst! Anna Billing

”Proffsig, trevlig, informativ o givande pepparprovning! Margareta Schildt Landgren
”Väldigt roligt och inspirerande att fatta att det finns så många sorters peppar – och att de smakar så olika! Jag kom hem med massor av inspiration och tips på hur man kan använda olika sorters peppar och i vilka rätter. Är man mat- och eller smak-nörd kan Ingrids pepparprovning verkligen rekommenderas. Theresia Swanholm
KRYDDPROVNING, nytt datum på väg
Kommande provningar Kitchenlab Stockholm, Ådala gård, Billinge, Kitchenlab, Malmö …

Kan ej bokas

PEPPARPROVNING den 25 okt kl 19.00-20.30
Apotekarns Vin & delikatesser, Falkgatan 9, Tranås, Ring och boka på 0737856189

Boka

PEPPARPROVNING den 11 okt kl 18.30-20.00
Cacaofoni, Göran Olsgatan 1, Malmö,  Boka på info(at)cacaofoni.se

Boka

PEPPARPROVNING den 19 sep kl 18.30-20.00
Julie, Tegelgårdsgatan 9, Malmö, Boka på 040 671160

Boka

PEPPARPROVNING den 24 maj kl 18.30-20.00
Kitchenlab, Birger Jarlsgatan 106, Stockholm. Anmälan på Kitchenlabs eventsida
Torsdag 24/5 18.30

HAR VARIT

PEPPARPROVNING den 24 april kl 19.30-22.00
Olja & Oliv, Erstagatan 17, Stockholm
Tisdag 24/4 kl19.30
Ring 08-462 06 06 eller maila till info(at)olja-oliv.se för att boka

HAR VARIT

KRYDDPROVNING den 16 september kl 18.30-21.00
Adress Tallviksvägen 9, Höllviken. Du bjuds på trivsam atmosfär och gästfrihet, föredrag om kryddor, kryddprovning och smakprover i form av smårätter. Kryddtips och så många receptkort du vill ingår.

HAR VARIT

KRYDDPROVNING den 10 september kl 18.30-21.00
Gunilla Fritsch som driver upplevelsebageriet Huvudstorp No 4 utanför Lund är värd. Du bjuds på gårdens atmosfär och gästfrihet, föredrag om kryddor, kryddprovning och smakprover i form av smårätter. Du får enkla kryddtips och så många receptkort du vill med dig hem plus prover på alla Herbarias pepparsorter som du kan experimentera med hemma.

HAR VARIT

KRYDDPROVNING SKÅNES MATFESTIVAL den 25 maj kl 11.00-11.30
PROVNINGARNA ÄR KOSTNADSFRIA  Du får prover med dig hem. Vi smakar på långpeppar och cubebepeppar – våra äldsta pepparsorter – och så klart aromatisk tellicherry, en Trio Noir, grönpeppar, vitpeppar och rosépeppar. 

HAR VARIT

KRYDDPROVNING SKÅNES MATFESTIVAL den 24 maj kl 13.00-13.30
PROVNINGARNA ÄR KOSTNADSFRIA  Du får prover med dig hem. Vi smakar på långpeppar och cubebepeppar – våra äldsta pepparsorter – och så klart aromatisk tellicherry, en Trio Noir, grönpeppar, vitpeppar och rosépeppar. 

HAR VARIT

PREMIÄR KRYDDPROVNING den 7 maj kl 18.30-21.00
Gunilla Fritsch som driver upplevelsebageriet Huvudstorp No 4 utanför Lund är värd. Du bjuds på gårdens atmosfär och gästfrihet, föredrag om kryddor, kryddprovning och smakprover i form av smårätter. Kryddtips och så många receptkort du vill ingår.

HAR VARIT