Ekologiskt te

by Niklas
Ekologiska kryddor

Smakrikt ekologiskt te från Herbaria

Helheten är mer än summan av delarna. Örter, buskar, träd, frukter och blommor – allt ingår i det ABC som berättar vad vi kan ha för nytta av det som kan plockas i naturen. Växterna innehåll av bitterämnen, som är så nyttiga för oss och som vi får alltför lite av, eteriska oljor, vitaminer, mineraler och spårämnen med mera är allt sådant som är bra för oss.

Herbarias ekologiskt certifierade örter och ingredienserna i örtteerna genomgår internt stränga kontroller, mer omfattande än vad som krävs vid ekologiskt odling.
Att dricka örtteer är ett fantastiskt sätt att kunna dricka te också sent på kvällen. Ett te på på örter innehåller inget koffein så du kan njuta av det när du vill dygnet utan att behöva ligga sömnlös på natten
Ett örtte bryggs med kokhett vatten för att alla smaker ska kunna utvinnas ur den torkade växten. Oftast räcker det med en tesked till en kopp.
Ett perfekt sätt för att få en iskall nyttig dryck är att kallbrygga örtteet. Du kan antingen använda en specialgjord flaska med inbyggd tesil eller helt enkelt hälla hälla teet i en tillbringare och tillsätta vatten. Låt teet dra över natten och sila det därefter. Kyl och tillsätt eventuellt lite honung eller kanske uppskattar du lite strävhet och syra. Tillsätt i så fall pressad lime eller citron.