Ekologiskt kaffe

by Niklas

Ekologiska kryddor

Smakrikt ekologiskt kaffe från Herbaria

Exceptionellt fina kaffebönor som handplockats och precis som alla övriga Herbariaprodukter håller de högsta ekologiska kvalitet.

Varsamt rostat i Bayern

Även efter skörden behandlas de värdefulla kaffebönorna med skonsam hand. Herbaria har låtit det välrenommerade kafferosteriet Dinzler varsamt och långsamt rosta kaffet. Det traditionella bayerska företaget har 60 års samlad erfarenhet av kafferostning i kombination med användning av den senaste tekniken. Dinzler var ett av de första kafferosterierna i Tyskland, och här har rostats espresso sedan början på 80-talet. Med Dinzler som partner sätts kaffets smak och arom i första rummet!

Dinzler rostar bönorna med så kallad trumrostning som utförs långsamt, vid låg temperatur och omgivet av varm luft. På detta sätt bibehålls den omisskännliga aromen, smaken och färgen, samtidigt som ej önskvärd syra avlägsnas.

Herbaria har hittat sin perfekta partner i Dinzler. Båda företagen arbetar efter samma principer när det gäller krav på hög kvalitet och hållbart ansvarstagande. Dinzler och Herbaria är grannar i distriktet Miesbach och båda är partners i regionens initiativ ”Värdeproducenter”.

Tips: Ekologiskt kaffe måste även ha en bra smak, det räcker inte att det är ekologiskt. Herbaria garanterar att du får en smakupplevelse och samtidigt gör något gott.