Tutto mio! EKO

  • 101.00Kr

Kryddblandning med bland annat hel koriander och fänkål för marinering och inläggningar med grönsaker och svamp. Servera antipastin direkt ur stekpannan. Passar också fint till sallader, soppor och grytor.

Lägg till i önskelistan

Jämför

Tillgänglighet: I lager

Tillverkare Herbaria

Artikelnummer: 05024655

Taggar:  herbaria

Till antipasti – ekologiska kryddor

Beskrivning: Kryddblandning för marinering och inläggningar med grönsaker och svamp. Eller för antipasti direkt ur stekpannan. Passar också fint till sallader, soppor och grytor med inspiration från Medelhavet.
Recept att ladda ner eller skriva ut: Antipasti Tutto mio!, Snabblagad antipasti Tutto mio!
Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 65 g.
Ingredienser: Citron, svartpeppar, vitlök, timjan, rosmarin, korianderfrö, paprika, fänkål, lagerblad. *Från kontrollerade ekologiska odlingar.
art.nr 05024655
Tips: Fräs grönsaker med mortlad Tutto Mio! samt lite salt och socker i en panna, de ska ha tuggmotstånd kvar. Tillsätt vinäger, fyll på glasburkar och täck med olivolja. Låt dra i kylskåpet minst 12 tim.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb


Antipasti Tutto Mio

Till 6–8 personer:

(Förberedelsetid: 30 min / dragningstid: 2 tim)

1 aubergine (ca 300 g)

2 små zucchinier

1–2 paprikor

300 g ostronskivling

300 g rödlök

1 litet fänkålsstånd

2 morötter

6 dl olivolja

2 msk Tutto mio! (Herbaria)

4 msk rårörsocker

salt

2 msk vit balsamvinäger


Skiva aubergine och zucchinier. Dela och ta ut kärnorna på paprikan och skär den i långa strimlor. Dela ostronskivlingen i centimeterbreda bitar. Skala löken och skiva den på längden. Gör likadant med fänkålen. Dela morötterna i fyra eller åtta delar på längden och skär dem i bitar. Fördela grönsakerna på två bakplåtar, så att de inte ligger ovanpå varandra. Krydda med nymald eller mortlad Tutto mio!, salt och socker, blandat med olivolja och låt allt dra en halvtimme. Värm ugnen till 200° (varmluft 180°). Baka grönsakerna ca 12 min i ugnen. Ta ut dem och droppa över balsamvinäger. Låt dra minst 2 timmar.

Tips: Om du täcker de marinerade bakade grönsakerna med olja håller de sig upp till två veckor i kylskåpet.