KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 65 kr, fritt över 499 kr.
 

Tellicherry urskogspeppar EKO

(6 reviews)
  • 109.00Kr

Kungen av svartpeppar, Tellicherry, har i Herbarias tappning fantastiska aromer och lång och mångfacetterad smak. Den är handplockad när den står på höjden av sin mognad och den lagras på ett sätt så att den behåller smak och kvalitet.

Add to Wish List

Compare this Product

Availability: In Stock

Brand: Herbaria

Product Code: 05024073

EAN: 4021269111654

Tags:  herbaria

Tellicherry urskogspeppar – ekologisk peppar

Beskrivning: Årgångspeppar från tigerreservatet i nationalparken Lake Periyar i Kerala, Indien. Handplockad, soltorkad och naturlig. Hela frukter för kryddkvarn eller mortel. Tellicherry pepparkorn av de traditionella aromatiska sorterna Karimunda och Devamunda på den indiska Malabarkusten.

Recept att ladda ner eller skriva ut: Pepparstek på fläskfilé med Tellicherry
Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 90 g.
Ingredienser: Tellicherry urskogspeppar från kontrollerade ekologiska odlingar.
art.nr 05024073
Tips: Strös på rätten först i slutet av tillagningstiden för att den ädla, högaromatiska pepparen inte ska brännas.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

Mer info: Tellicherry är kungen av svartpeppar. Pepparen skördas när den står på höjden av sin mognad och är fylld med aromer som ger en fantastisk smakupplevelse.

Herbaria deltar i ett socialt projekt i Kerala i Indien, där Herbarias Tellicherry kommer ifrån. I staten Kerala i södra Indien belägen mitt i bergskedjan Western Ghats finns en tätt bevuxen djungel där ett hundratal tigrar och däggdjur vandrar fritt. Området räknas med sina 200 olika växter och 320 fågelarter till det vackraste och artrikaste naturreservatet i Indien. Det ca 700 kvadratmeter stora tigerreservatet Periyar i västra delen är bebott uteslutande av anhöriga till ursprungliga nomadstammar. De förtjänar sitt uppehälle med odling av kryddor och genom att samla skogshonung. För många familjer blev utkomsten av det för låg för att leva på. Ett projekt som stöds av det Tyska utvecklingsorganisationen DEG, förbättrar det affärsmässiga och den sociala situationen. De små odlarna garanterades en avsättning för produkter som odlas på traditionellt sätt och utan kemikalier.

Ett påslag på priset med 50 procent jämfört med marknadspriset betalas för råvaran. På så sätt säkras invånarna en tillräcklig inkomst. Dessutom går 90 öre per kilo av det som säljs till Tyskland till en socialfond för byggnad av skolor, daghem, sjukhus och andra utvecklingsprojekt som förvaltas av naturreservatet.

Man fokuserar starkt på traditionella sorter, här odlas huvudsakligen de gamla pepparsorterna ”Karimunda” och ”Devamunda”. För de hybridsorter som i dag dominerar den indiska pepparodlingen finns det ingen plats i detta projekt.

Reviews

Lennart Eskilsson -14/02/2022

Jag köpte ett urval vanliga och lite ovanligare pepparsorter.
Så otroligt mycket smaker, som räcker länge, väldigt prisvärt!

Annica Åberg -26/01/2022

Hej! Har precis fått paketet och packa upp varorna. Jag har inte hunnit använda dem i matlagningen än men bara doften av de olika pepaparsorterna känns otroligt inspirerande. Det ska bli spännande och intressant att få använda de olika pepparsorterna till pasande matlagning. Ska botanisera bland era recept också. Tänker att det ska ta matlagningen till nya höjder.

Ann-Sofie Eriksson -05/05/2021

Godaste svartpepparn som passar till allt!!

Tommy Sitsas -30/06/2019

Generellt fantastiska kryddor.
Peppar finns i så många kategorier och kvaliteter
Tellicherry urskogspeppar spelar verkligen i högsta division när det gäller kvalitet och smak

Annie Röstlinger -15/04/2019

Mycket förtjust i denna peppar, mycket aromatisk utan att vara stark/frän, men som vanligt tryggt att använda Herbaras utvalda kryddor.

Write a review

Note: HTML is not translated!