KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 65 kr, fritt över 499 kr.
 

Tellicherry urskogspeppar, kvarn EKO

  • 119.00Kr

Kungen av svartpeppar, Tellicherry, har i Herbarias tappning fantastiska aromer och lång och mångfacetterad smak. Den är handplockad när den står på höjden av sin mognad och den lagras på ett sätt så att den behåller smak och kvalitet.

Add to Wish List

Compare this Product

Availability: In Stock

Brand: Herbaria

Product Code: 05004126

EAN: 4021269041265

Tags:  herbaria

Tellicherry urskogspeppar – ekologisk peppar

Beskrivning: Årgångspeppar från tigerreservatet i nationalparken Lake Periyar i Kerala, Indien. Handplockad, soltorkad och naturlig. Hela frukter för kryddkvarn eller mortel. Tellicherry pepparkorn av de traditionella aromatiska sorterna Karimunda och Devamunda på den indiska Malabarkusten.

Recept att ladda ner eller skriva ut: Pepparstek på fläskfilé med Tellicherry
Förpackning: Kvarn med keramiskt malverk, 50 g.
Ingredienser: Tellicherry urskogspeppar från kontrollerade ekologiska odlingar.
art.nr 05004126
Tips: Strös på rätten först i slutet av tillagningstiden för att den ädla, högaromatiska pepparen inte ska brännas.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

Mer info: Tellicherry är kungen av svartpeppar. Pepparen skördas när den står på höjden av sin mognad och är fylld med aromer som ger en fantastisk smakupplevelse.

Herbaria deltar i ett socialt projekt i Kerala i Indien, där Herbarias Tellicherry kommer ifrån. I staten Kerala i södra Indien belägen mitt i bergskedjan Western Ghats finns en tätt bevuxen djungel där ett hundratal tigrar och däggdjur vandrar fritt. Området räknas med sina 200 olika växter och 320 fågelarter till det vackraste och artrikaste naturreservatet i Indien. Det ca 700 kvadratmeter stora tigerreservatet Periyar i västra delen är bebott uteslutande av anhöriga till ursprungliga nomadstammar. De förtjänar sitt uppehälle med odling av kryddor och genom att samla skogshonung. För många familjer blev utkomsten av det för låg för att leva på. Ett projekt som stöds av det Tyska utvecklingsorganisationen DEG, förbättrar det affärsmässiga och den sociala situationen. De små odlarna garanterades en avsättning för produkter som odlas på traditionellt sätt och utan kemikalier.

Ett påslag på priset med 50 procent jämfört med marknadspriset betalas för råvaran. På så sätt säkras invånarna en tillräcklig inkomst. Dessutom går 90 öre per kilo av det som säljs till Tyskland till en socialfond för byggnad av skolor, daghem, sjukhus och andra utvecklingsprojekt som förvaltas av naturreservatet.

Man fokuserar starkt på traditionella sorter, här odlas huvudsakligen de gamla pepparsorterna ”Karimunda” och ”Devamunda”. För de hybridsorter som i dag dominerar den indiska pepparodlingen finns det ingen plats i detta projekt.

Reviews

There are no reviews for this product.

Write a review

Note: HTML is not translated!