KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 49 kr, fritt över 499 kr.
 
Smörkola med plommon och rosépeppar

Smörkola med plommon och rosépeppar

Inlägg av: Ingrid Kommentarer: 0

Smörkola med plommon och rosépeppar

Den enklaste smörkolan som finns gör du på 5 minuter. Den smakar helt ljuvligt av plommonpulvret och rosépepparen blir pricken över i i smakbilden. Du kan också använda något av de andra frystorkade pulvren från Fresh as. Det bästa med att koka smörkola på frystorkat pulver är att du slipper koka bort en massa vatten från frukten. Pulvret tillsätter du till sist och därför blir också fruktsmaken så fräsch.

 

Ingredienser 

3 msk strösocker
3 msk vit sirap
3 msk smör
2 msk frystorkat plommonpulver från Fresh as
Rosépeppar från Herbaria
Provensalska Vildblommor från Herbaria

Blanda allt i en kastrull och koka till ca 122-125 grader. Det tar cirka 5 minuter. Var uppmärksam, det går snabbt på slutet. Dra kastrullen från värmen och tillsätt  plommonpulvret. Rör snabbt runt så att det inte bildas klumpar. Vill du vara på säkra sidan ta hjälp av någon som siktar ner pulvret samtidigt som du rör i kolasmeten. 

Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och strö på rosépeppar och några få blomblad.  Låt stelna, skär i bitar och slå in i smörgåspapper.

Skriv en kommentar

@Instagram