KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 49 kr, fritt över 499 kr.
 
Smörkola med plommon och chokladtäcke

Smörkola med plommon och chokladtäcke

Inlägg av: Ingrid Kommentarer: 0

3 msk strösocker
3 msk ljus sirap
3 msk smör
2 msk frystorkat plommonpulver och några frystorkade skivor av plommon från Fresh as (det går också fint med hallonpulver och smulade hallon eller någon av de andra sorterna
ca 40 g mörk choklad 

Koka en kolasmet på lika delar socker, ljus sirap och smör, det tar ca fem minuter att uppnå 125 grader (mät med en sockertermometer). Blanda ner frystorkad plommonpulver och bitar av frystorkad plommon. Rör runt till pulvret fördelat sig i kolasmeten.
Häll ut kolasmeten på folie eller i en form som är klädd med aluminiumfolie, låt stelna och toppa med att breda på smält mörk choklad. Låt kolan svalna och ställt därefter in den i kylskåpet. Skär smörkolan i bitar när den är helt kall. 

Skriv en kommentar

@Instagram