Plommonpulver

  • 79.00Kr

Plommonpulver från Fresh as har intensiv smak och fin syra från perfekt mogna plommon. Passar för att grava lax (se recept nedan), tillsätta i kalla såser där du önskar tillföra syra. Eller till en dessertkräm med grekisk yoghurt och plommonpulver.

Lägg till i önskelistan

Jämför

Tillgänglighet: I lager

Tillverkare Fresh as

Artikelnummer: 7211-1

Taggar:  fresh-aspulver

Frystorkat pulver av plommon

Beskrivning: Frystorkat pulver av perfekt mogen plommon
Förpackning: Vikt 40 g
Ingredienser: Plommon (100 %)

Det är en fantastisk upplevelse att äta en krispig frystorkad bit frukt. I stället för att saften fyller munnen får du känslan av att bita i en maräng som löses upp på tungan och ger dig essensen av en solmogen frukt i hela gommen.

Frystorkad frukt från Fresh as finns som hel frukt, bitar och skivor och som pulver. Frukterna är perfekt mogna när de frystorkas, det enda som försvinner är vattnet och det gör att både smaken och färgen blir intensivare. Alla näringsämnen är kvar. 

Tips: Använd det frystorkade pulvret för att smaksätta glasyrer och frostings eller maränger och macarons. Garnera desserter med frystorkat pulver. Tillsätt fruktpulver tillsammans med yoghurt i smoothies eller smaksätt vatten med det. Blanda fruktpulver och hela färska bär i en marängsuisse för att tillföra smak och textur. Sikta fruktpulver på kakor, blanda det i din hemgjorda granola eller ge intensiv fruktsmak åt parfait och glass.


Plommonkola, se bilden.

Koka en smörkola på lika delar socker, ljus sirap och smör till en temperatur av strax över 125 grader. Det tar bara en liten stund, ha en sockertermometer redo. Låt svalna en kort stund och tillsätt plommonpulvret. Blanda väl så att eventuella klumpar löses upp. Häll upp i en form med raka kanter. Dekorera  med Rosépeppar och Provensalska vildblommor från Herbaria. 


Plommongravad lax, mandarin-fänkålsslaw och gröna oliver
30 g strösocker
30 g salt
15 g Fresh as frystorkat plommonpulver
200 g urbenad laxfilé
10 st Fresh as mandarinklyftor
Blanda salt, socker och plommonpulver och gnid in ytan på laxfilén. Täck med plastfolie och lägg in i kylskåpet över natten. Ta försiktigt bort socker-saltblandningen med en pappershandduk nästa dag och skär laxen i skivor.

Mandarin-fänkålsslaw
Skär ut filéer på fem färska mandariner
100 g späd fänkål
Olivolja
Pressad citron
Lägg mandarinfiléerna i en skål. Skiva fänkålen tunt med mandolin, blanda och tillsätt olivolja och citronsaft. Smaka av med salt.

Grön olivpasta
250 g gröna kärnfria oliver 
2 msk olivolja
Mixa oliverna med olivoljan till en mjuk pasta.
Vinägrett med gröna oliver
250 g gröna oliver
1 tsk strösocker
1 tsk senapspulver
3 msk chardonnayvinäger
2,5 dl druvkärneolja
Mixa oliver, socker, senapspulver och vinäger. Tillsätt långsamt oljan så att det bildas en emulsion. Ställ in i kylskåpet. 
Servering: Lägg upp laxen på mandarin-fänkålsslawen, placera en tesked med grön olivpasta vid sidan och skeda vinägretten över. Garnera med ärtskott och Fresh as mandarinklyftor.