KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 49 kr, fritt över 499 kr.
 
Mangoparfait på bärspegel

Mangoparfait på bärspegel

Inlägg av: Ingrid Kommentarer: 0

Havrebotten
150 g smör
60 g (2 dl) havregryn
90 g (1,5 dl) vetemjöl
170 g (2 dl) strösocker
0,5 dl vispgrädde
1 tsk bakpulver

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt smeten sjuda upp. Bred ut den tunt (1/2 cm) på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200° varm ugn tills den får lite färg. Skär ut botten och kanter enligt måtten på den form du tänker använda medan havrebottnen fortfarande är varm. Klä formen invändigt med bitar som täcker (klä gärna formen först med plastfolie).

Mangoparfait
4 äggulor
0,75 dl strösocker
2–3 msk frystorkat mangopulver från Fresh as
1,5 dl crème fraîche (34 %)
1,5 dl vispgrädde

Frystorkade plommonskivor från Fresh as


Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och pösigt och tillsätt mangopulvret. Fortsätt vispa en liten stund så smeten blir homogen. Tillsätt crème fraiche och vispa samman. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den. Häll parfaiten i den fodrade formen, smula på plommon och tryck till med fingrarna så de fastnar. Ställ formen i frysen.

Bärspegel
200 g hallon
50 g strösocker

Koka upp hallon och socker och låt koka några minuter. Passera genom en sil och skeda ut på uppläggningsfatet innan parfaiten läggs upp.

Ta ut parfaiten ur frysen en halvtimme före serveringen. Om formen är klädd med plastfolie går det lätt att stjälpa upp parfaiten. Servera parfaiten på en bärspegel av hallon.

Skriv en kommentar

@Instagram