KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 49 kr, fritt över 499 kr.
 

Magic chicken

(5 reviews)
  • 119.00Kr

Kryddsalt för grillad kyckling och fågelrätter. Passar också till kaninrätter.

Add to Wish List

Compare this Product

Ex Tax: 106.25Kr

Availability: In Stock

Brand: Herbaria

Product Code: 05024189

Tags:  herbaria

Orientalisk kryddblandning, en perfekt kryddblandning till kyckling och annan fågel

Beskrivning: Kryddsalt med fänkål, citron och rosenblad för grillad kyckling och fågelrätter. Passar också till kaninrätter.
Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 80 g.
Ingredienser: Bergsalt, peppar*, korianderfrö*, spiskummin*, fänkål*, citrongranulat*, vitlök*, kanel*, rosenblad*, nanamynta*. *Från kontrollerade ekologiska odlingar.
art.nr 05024189
Tips: Krydda med Magic Chicken först när rätten är klar så att aromerna från kryddorna och den vackra färgen på rosenbladen bibehålls. Ett recepttips är att marinera kycklingfiléer i kryddan innan de steks och servera dem med en yoghurtsås som kryddats med salt och peppar samt saft från en apelsin. 

EU_Organic_Logo_Colour_rgb


Rosenbladen i Magic chicken kommer från ett socialt projekt i Afghanistan

Första gången Herbaria fick rosenblad från Afghanistan var 2009 – det var till de orientaliska kryddblandningarna Rice Perfume och Magic Chicken. De väldoftande rosenbladen kommer från ett av Världshungerhjälpens projekt, som hjälper afghanska bönder att odla rosor i stället för illegal opiumvallmo. Så mycket som 90 procent av det opium som odlas i hela världen kommer från Afghanistan, ett av de fattigaste länderna i världen. De flesta familjer har hittills varit tvungna att odla opiumvallmo för att kunna försörja sig, även om odlingen är förbjuden i lag och islam dessutom förbjuder användning av opium.

Projektet ”Rosor i stället för opium” startades redan 2004 av Världshungerhjälpen. För många odlare blev det ett verkligt alternativ. I dag odlar omkring 400 afghanska odlare rosor på 70 hektar. Alla odlare som deltar måste ställa om till ekologisk odling, och de måste sluta odla opium. Världshungerhjälpen tar hand om bearbetningen och försäljningen. Den ekologiska certifieringen av rosorna utförs enligt riktlinjerna för ekologisk odling av EU-ackrediterade och opartiska certifierare. Projektledningen överlämnas successivt till afghanska företag.

Av merparten av skörden produceras rosenolja. Ett annat intressant användningsområde framkom vid torkningen av rosenbladen – en aromatisk, vacker och väldoftande ingrediens i Herbarias kryddblandningar. Efter skörden tas bladen för hand loss från blombottnen. Av cirka tio kilo färska rosenblad får man cirka ett kilo torkade rosenblad. Dessa sköra blomblad i rosa färgnyanser transporteras efter torkningen direkt till Herbaria där de ingående testas i laboratoriet Först när de godkänts används de i den orientaliska kryddblandningen. Samspelet mellan korianderfrö, fänkål och spiskummin i Magic Chicken ger en kulinarisk upplevelse som är en fröjd för gommen och en fest för ögat.


Reviews

Denny O. - 15/09/2017

Gillar den till kyckling och kalkon - bra på riktigt.
Denny i Lindome

Ann-Lis W. - 26/12/2016

Kan ej bedöma kryddorna då de skickades till annan person som en julklapp

Yvonne K. - 26/09/2016

Magic chicken är den bästa kycklingkrydda jag någonsin testat. Kycklingen smakade fantastiskt med denna blandning. Den blir det fler köp av!

Ann-Britt B. - 29/03/2016

Lika förföriskt vacker som den är god

Magnus Å. - 24/02/2016

Ja, som namnet antyder passar den verkligen bra till kyckling. Ska bli intressant att se vad mer den passar till.

Write a review

Please login or register to review