KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 65 kr, fritt över 499 kr.
 

Frystorkade Jordgubbar, pulver

(1 reviews)
  • 79.00Kr

Jordgubbspulver passar perfekt för att smaksätta glasyrer och smoothies, att sikta på desserttallriken för extra effekt. Tillsätt i en marängsviss eller gör en vinägrett med jordgubbspulver till en sallad med fruktinslag.

Add to Wish List

Compare this Product

Availability: In Stock

Brand: Fresh as

Product Code: 4100-51

EAN: 9421900273218

Tags:  fresh-aspulver

Jordgubbspulver

Beskrivning: Frystorkat pulver av perfekt mogna jordgubbar
Förpackning: Vikt 30 g
Ingredienser: Jordgubbe (100 %)

Frystorkad frukt från Fresh as finns som hel frukt, bitar och skivor och som pulver. Prova att blanda Fresh as frystorkade jordgubbspulver med grekisk yoghurt och krydda försiktigt med Grönpeppar från Herbaria. Resultatet blir en ljuvlig dessert. Garnera med både färska och frystorkade bitar av jordgubb. Tänk på att låta krämen vila så att jordgubbspulvret får tid på sig att dra åt sig vätskan i yoghurten så att smakerna kan blomma ut. 

Frukterna är perfekt mogna när de frystorkas, det enda som försvinner är vattnet och det gör att både smaken och färgen blir intensivare. Alla näringsämnen är kvar. 

Tips: Använd det frystorkade pulvret för att smaksätta glasyrer och frostings eller maränger och macarons. Garnera desserter med frystorkat pulver. Tillsätt fruktpulver tillsammans med yoghurt i smoothies eller smaksätt vatten med det. Blanda fruktpulver och hela färska bär i en marängsuisse för att tillföra smak och textur. Sikta fruktpulver på kakor, blanda det i din hemgjorda granola eller ge intensiv fruktsmak åt parfait och glass.


Jordgubbs- och mandelmaräng
5 äggvitor från stora ägg
En nypa salt
Några droppar pressad citron
300 g strösocker
100 g rostade och grovt hackade mandlar
3 msk Fresh as jordgubbspulver
3 dl vispad vispgrädde
250 g jordgubbar, snoppade och skivade (plus lite extra till serveringen)
30 g Fresh as frystorkade, lätt smulade, jordgubbar
Florsocker till serveringen
Hetta upp ugnen till 140°. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar och rita en cirkel med 20 cm diameter på båda. Vispa äggvitor, salt, pressad citron och 50 g av sockret till ett fast skum. Tillsätt 150 g av sockret långsamt under tiden du fortsätter vispa. Blanda i resten av sockret och mandeln. Tillsätt och blanda ner jordgubbspulvret ”slarvigt” så att smeten blir ripplad.
Fördela smeten lika mitt på båda cirklarna. Bred snabbt ut smeten i hela cirkelns storlek, det gör inget om det blir ojämnt. Grädda ca en timme i ugnen eller tills marängen är fast och börjar bli lätt gyllenbrun. Prova om den är klar genom att lyfta lätt på bakplåtspapperet, släpper marängen från papperet är den klar. Ta ut plåtarna ur ugnen och låt marängen kallna. Lägg en av delarna på ett serveringsfat.
Blanda de färska och frystorkade jordgubbarna med den vispade grädden och lägg den toppad på marängen på serveringsfatet. Lägg på den återstående marängdelen och tryck försiktigt ner den så att fyllningen fyller ut hela ytan. Sikta över florsocker och ställ in 30 min till en timme i frysen. Servera med jordgubbar.

Reviews

Karin Bernshed -09/02/2020

Mycket användbart o gott.

Write a review

Note: HTML is not translated!