KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 65 kr, fritt över 499 kr.
 

Frystorkade Jordgubbar, skivor

(1 reviews)
  • 82.00Kr

Rejäla skivor av jordgubbar är en lyx när du gör tårtfyllningar. Det ger en extra dimension att blanda torkade och färska frukter när du garnerar en tårta eller cup cakes. Och visst är det ljuvligt att ha en påse med jordgubbar i väskan när du blir sugen.

Add to Wish List

Compare this Product

Availability: In Stock

Brand: Fresh as

Product Code: 4080-5

EAN: 9421900273843

Tags:  Fresh-as

Jordgubbar, skivor

Beskrivning: Krispiga frystorkade skivor av jordgubbar
Förpackning: Vikt 22 g
Ingredienser: Jordgubbar (100 %)

Det är en fantastisk upplevelse att äta en krispig frystorkad bit frukt. I stället för att saften fyller munnen får du känslan av att bita i en maräng som löses upp på tungan och ger dig essensen av en solmogen frukt i hela gommen.

Frystorkad frukt från Fresh as finns som hel frukt, bitar och skivor och som pulver. Frukterna är perfekt mogna när de frystorkas, det enda som försvinner är vattnet och det gör att både smaken och färgen blir intensivare. Alla näringsämnen är kvar. 

Tips: Doppa frukten i smält choklad, ät dem som snacks eller använd dem i smoothies eller bakning


Jordgubbs- och mandelmaräng
5 äggvitor från stora ägg
En nypa salt
Några droppar pressad citron
300 g strösocker
100 g rostade och grovt hackade mandlar
3 msk Fresh as jordgubbspulver
3 dl vispad vispgrädde
250 g jordgubbar, snoppade och skivade (plus lite extra till serveringen)
30 g Fresh as frystorkade, lätt smulade, jordgubbar
Florsocker till serveringen


Hetta upp ugnen till 140°. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar och rita en cirkel med 20 cm diameter på båda. Vispa äggvitor, salt, pressad citron och 50 g av sockret till ett fast skum. Tillsätt 150 g av sockret långsamt under tiden du fortsätter vispa. Blanda i resten av sockret och mandeln. Tillsätt och blanda ner jordgubbspulvret ”slarvigt” så att smeten blir ripplad.
Fördela smeten lika mitt på båda cirklarna. Bred snabbt ut smeten i hela cirkelns storlek, det gör inget om det blir ojämnt. Grädda ca en timme i ugnen eller tills marängen är fast och börjar bli lätt gyllenbrun. Prova om den är klar genom att lyfta lätt på bakplåtspapperet, släpper marängen från papperet är den klar. Ta ut plåtarna ur ugnen och låt marängen kallna. Lägg en av delarna på ett serveringsfat.
Blanda de färska och frystorkade jordgubbarna med den vispade grädden och lägg den toppad på marängen på serveringsfatet. Lägg på den återstående marängdelen och tryck försiktigt ner den så att fyllningen fyller ut hela ytan. Sikta över florsocker och ställ in 30 min till en timme i frysen. Servera med jordgubbar.

Reviews

Fredrik Greaker -07/12/2021

Frystorkade Jordgubbar er søte og gode, ypperlig til forkostblandingen.

Write a review

Note: HTML is not translated!