KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 49 kr, fritt över 499 kr.
 
Supergott tillbehör med grön ärta

Supergott tillbehör med grön ärta

Inlägg av: Ingrid Kommentarer: 0

Fantastiskt att något så enkelt och som tillkommit av en slump kan bli så gott. Det frystorkade pulvret av grön ärta från Fresh as har en mycket ren och fräsch smak. Jag ville kunna använda det till en sallad och började med att sikta lite grann av det på halva tallriken – observera sparsmakat, bara lite grann! 

Men skulle man inte också kunna använda pulvret till en pesto! Jovisst det blir kanongott att blanda ärtpulver med mald mandel, parmesanost och olivolja. Till salladen på bilden var tiden något knapp, och därför gjorde vi experimentet att enbart röra ut pulvret med lite olivolja, pressad citron och salt. Starta med ytterst lite olja, tillsätt en aning pressad citron och salt och fortsätt känna dig fram till rätt proportioner.  Blandningen ska bli ”torr” som pesto och får absolut inte bli flytande. 


Ärtig ärtkräm som kall sås på buffébordet

Blanda ca 4-5 tsk frystorkat ärtpulver med 2,5 dl créme fraîche och 2.5 dl grekisk yoghurt. Låt stå en stund före servering för att ärtsmaken ska utvecklas. Salta, riv ner lite citronskal och krydda eventuellt med t ex Vit bergpeppar från Herbaria. Servera som kall sås till fisk eller till sköna gröna sallader. 



Grön ärtboll

Bollen har en bas av rostade havregryn, socker och smör. Proportioner så det blir torrt och lite knäckigt i pannan. Rosta så hårt du vågar. Låt kallna, mixa och knåda ner en klick smör. Finriv syrligt äpple och tillsätt. Finhacka rikligt med basilika och rivet limeskal och tillsätt det och grönt frystorkat ärtpulver.  Forma bollarna. 
Rulla i frystorkat grönt ärtpulver smaksatt med oraffinerat milt salt. Smaken är ljuvlig, brunch av havregrynen och mild smak av ärta med tydlig basilikaton som bärs upp och lyfter av syran i äpplet, citronen och ärtpulvret. Saltet ger oväntad spänning åt smakerna. 


Ärtcrumble

Gör en smuldeg på 50 g smör och 1,5 dl vetemjöl. Tillsätt 1 msk ärtpulver och blanda. Torka i 50-70 grader varm ugn. Servera till exempel citronverbenaglass på crumblen och garnera med  en grillad limefilé och zest.

Skriv en kommentar

@Instagram