KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT Privat 39 kr, fritt över 499 kr. ÅF 129 kr, fritt över 4000 kr
 

Indonesisk Cubebepeppar

  • 115.00Kr

Kryddblandning för kinesiska kött-, fisk- och grönsaksrätter. Denna variant på den traditionella kinesiska ”Five spices” passar till många exotiska rätter. Kreerad av stjärnkocken Konrad Geiger

Add to Wish List

Compare this Product

Availability: In Stock

Brand: Herbaria

Product Code: 05024185

Tags:  herbaria

Klotformade frukter med skaft, även kallad svanspeppar – ekologiska kryddor

Cubebepeppar ”Piper cubebe”, eller svanspeppar har huvudsakligen använts till orientaliska och asiatiska rätter. Den odlas främst i Java och Sumatra och kallas därför ibland Javapeppar. Frukterna samlas in innan de är mogna och torkas noggrant. Den cubebepeppar som säljs består av torkade bär som ser ut som svartpeppar, men har en liten stjälk, svans. I västvärlden har pepparen varit känd som cubebe sedan medeltiden – den har en underbart frisk doft av tall och citron. På tungan visar sig en tydligt svalkande mentolkänsla som möter det pepparskarpa och förenas i syrlig citron.

Cubebepeppar används i ett flertag currys och malda kryddblandningar tänkta för mörkt kött som anka och nötkött. Men den passar också i äppelkaka och andra rätter med frukt, där den dämpar det sockersöta intrycket och ger hetta åt smaken. På Java hävdar man att cubebepeppar är ett afrodisiakum. I det moderna köket harmonierar cubebepeppar med alla typer av livsmedel – från griskött, lamm, anka, fisk och musslor till syrliga och lätta desserter som exempelvis citronsorbet.

Beskrivning: Hela frukter för kryddkvarn eller mortel. Till orientaliska och asiatiska rätter; passar fint på jasminris.
Recept att ladda ner eller skriva ut: Knaprig äppeltarte med indonesisk Cubebepeppar
Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 60 g.
Ingredienser: Hela cubebepepparfrukter från Sumatra. Från 
små bondekooperativ i regionen Lampung. Förädlas efter traditionella metoder. Från kontrollerade ekologiska odlingar.
art.nr 05024185
Tips: Tillsätts först i slutet på tillagningstiden för att den ädla, högaromatiska pepparen inte ska brännas. Ger perfekt smakbrytning i äppelkakor. Till orientaliska och asiatiska rätter. Karamellisera äpplen till en äppelkaka med råsocker och cubebepeppar.  

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

Reviews

There are no reviews for this product.

Write a review

Please login or register to review