KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT Privat 39 kr, fritt över 499 kr. ÅF 129 kr, fritt över 4000 kr
 
Smörkola med plommon och rosépeppar
13 Apr

Smörkola med plommon och rosépeppar

Posted By: Ingrid Times Read: 81 Comments: 0

Smörkola med plommon och rosépeppar

Den enklaste smörkolan som finns gör du på 5 minuter. Den smakar helt ljuvligt av plommonpulvret och rosépepparen blir pricken över i i smakbilden. Du kan också använda något av de andra frystorkade pulvren från Fresh as. Det bästa med att koka smörkola på frystorkat pulver är att du slipper koka bort en massa vatten från frukten. Pulvret tillsätter du till sist och därför blir också fruktsmaken så fräsch. 

 

Ingredienser 

  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vit sirap
  • 3 msk smör
  • 2 msk frystorkat plommonpulver från Fresh as
  • Rosépeppar från Herbaria
  • Provensalska Vildblommor från Herbaria

 

Blanda allt i en kastrull och koka till ca 122-125 grader. Det tar cirka 5 minuter. Var uppmärksam, det går snabbt på slutet. Dra kastrullen från värmen och tillsätt  plommonpulvret. Rör snabbt runt så att det inte bildas klumpar. Vill du vara på säkra sidan ta hjälp av någon som siktar ner pulvret samtidigt som du rör i kolasmeten. 

Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och strö på rosépeppar och några få blomblad.  Låt stelna, skär i bitar och slå in i smörgåspapper.

Write Comment

@Instagram