KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 65 kr, fritt över 499 kr.
 

Indonesisk Cubebepeppar EKO

(2 reviews)
  • 115.00Kr

Cubebepeppar är en av de första pepparsorterna som kom till västvärlden. Den har en spritsig och mångfassetterad smakpalett med toner av citrus och eucalyptus, har lätt beska och är mycket aromatisk. Beskan upplevs som blommighet i den färdiga rätten.

Add to Wish List

Compare this Product

Availability: In Stock

Brand: Herbaria

Product Code: 05024185

EAN: 4021269111647

Tags:  herbaria

Bäst före 2022-05

Cubebepeppar, även kallad svanspeppar – ekologiska kryddor

Beskrivning: Hela cubebepepparfrukter från Sumatra. Från små bondekooperativ i regionen Lampung (indonesien). Förädlas efter traditionella metoder. Till orientaliska och asiatiska rätter; passar fint på jasminris.

Recept att ladda ner eller skriva ut: Knaprig äppeltarte med indonesisk Cubebepeppar
Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 60 g.
Ingredienser: Cubebepeppar från kontrollerade ekologiska odlingar.
art.nr 05024185
Tips: Tillsätts först i slutet på tillagningstiden för att den ädla, högaromatiska pepparen inte ska brännas. Ger perfekt smakbrytning i äppelkakor. Till orientaliska och asiatiska rätter. Karamellisera äpplen till en äppelkaka med råsocker och cubebepeppar.  

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

Mer info: Cubebepeppar ”Piper cubebe”, eller svanspeppar har huvudsakligen använts till orientaliska och asiatiska rätter. Den odlas främst i Java och Sumatra och kallas därför ibland Javapeppar. Frukterna samlas in innan de är mogna och torkas noggrant. Den cubebepeppar som säljs består av torkade bär som ser ut som svartpeppar, men har en liten stjälk, svans. I västvärlden har pepparen varit känd som cubebe sedan medeltiden – den har en underbart frisk doft av tall och citron. På tungan visar sig en tydligt svalkande mentolkänsla som möter det pepparskarpa och förenas i syrlig citron.

Cubebepeppar används i ett flertag currys och malda kryddblandningar tänkta för mörkt kött som anka och nötkött. Men den passar också i äppelkaka och andra rätter med frukt, där den dämpar det sockersöta intrycket och ger hetta åt smaken. På Java hävdar man att cubebepeppar är ett afrodisiakum. I det moderna köket harmonierar cubebepeppar med alla typer av livsmedel – från griskött, lamm, anka, fisk och musslor till syrliga och lätta desserter som exempelvis citronsorbet.

Reviews

Kristina Martinsson -19/12/2021

Superbra! Snabb leverans!
Ska vara både till mig själv och bli julklapp!

Peter Juvél -06/12/2021

Det är andra gången jag köper er cubebekrydda, klarar mig inte utan den….

Write a review

Note: HTML is not translated!