KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 49 kr, fritt över 499 kr.
 
Brylépudding med blommor och ananas

Brylépudding med blommor och ananas

Inlägg av: Ingrid Kommentarer: 0

Brylèpudding
3 dl kaffegrädde
3 dl mjölk
5 ägg
1,5 msk vaniljsocker

Karamell
4 dl strösocker
4 msk vatten

Att garnera med
Frystorkad ananas från Fresh as
Provensalska vildblommor från Herbaria

Smält socker och vatten till karamellen i en stekpanna. Värm formen du tänker använda. Undvik att röra i sockret och låt det bli gyllenbrunt, du känner på doften av karamell när det är klart. Häll direkt karamellen i formen och vänd den så att också kanterna glaseras.

Koka upp mjölk och grädde. Vispa ägg och vaniljsocker i en skål. Slå den ljumma gräddmjölken över äggsmeten, vispa hela tiden. Häll äggsmeten i formen, täck med folie och grädda i vattenbad i ca 50 minuter (kortare tid om du väljer portionsformar). Låt puddingen kallna. Smula frystorkad ananas och torkade vildblommor på ytan före servering.

Skriv en kommentar

@Instagram