KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT Privat 39 kr, fritt över 499 kr. ÅF 129 kr, fritt över 4000 kr
 

Grön ärta, ärtpulver

  • 79.00Kr

Frystorkat pulver på grön ärta har ren fin smak. Tänk dig att du står på ett ärtfält och stoppar en ärta i munnen. Använd pulvret till en crumble på mjöl och smör. Torka försiktigt, grädda inte, smulorna och servera med en myntaglass.

Lägg till i önskelistan

Jämför

Tillgänglighet: I lager

Tillverkare Fresh as

Artikelnummer: 3850-1

Taggar:  Fresh aspulver

Grön ärta, ärtpulver

Beskrivning: Grön ärta, ärtpulver
Förpackning: Vikt 50 g
Ingredienser: Grön ärta (100 %)

Det är en fantastisk upplevelse att smaka på färsk grön ärta i frystorkad form. Mild, lätt och aromrik. Ärtpulvret passar att använda till olika rätter. Se receptförslag nedan.

Frystorkad frukt från Fresh as finns som hel frukt, bitar och skivor och som pulver. Frukterna är perfekt mogna när de frystorkas, det enda som försvinner är vattnet och det gör att både smaken och färgen blir intensivare. Alla näringsämnen är kvar. 


Ärtig ärtkräm

Blanda ca 4-5 tsk frystorkat ärtpulver med 2,5 dl créme fraîche och 2.5 dl grekisk yoghurt. Låt stå en stund före servering för att ärtsmaken ska utvecklas. Salta och peppra eventuellt med t ex Vit bergpeppar från Herbaria. Servera som kall sås till fisk eller till sköna gröna sallader.

 

Grön ärtboll

Bollen har har en bas av rostade havregryn, socker och smör. Proportioner så det blir torrt och lite knäckigt i panna. Rosta så hårt du vågar. Låt kallna och knåda ner en klick smör så det går att rulla bollar (havregrynen ska smulas sönder så de blir snygga och jämna). Finhacka rikligt med basilika och rivet citronskal, tillsätt och forma bollarna.

Rulla i frystorkat grönt ärtpulver smaksatt med oraffinerat milt salt. Smaken är ljuvlig, mild smak av ärta med tydlig basilikaton som bärs upp och lyfter av citronen och ärtpulvret. Saltet ger oväntad spänning åt smakerna. 


Ärtcrumble

Gör en smuldeg på 50 g smör och 1,5 dl vetemjöl. Tillsätt 1 msk ärtpulver och blanda. Torka i 50-70 grader varm ugn.

Servera till exempel citronverbenaglass på crumblen och garnera med  en grillad limefilé och zest.