KUNDTJÄNST: +46 (0)709 38 55 53           FRAKT 65 kr, fritt över 499 kr.
 

Andalimanpeppar, batakpeppar

(4 reviews)
  • 127.00Kr

En vildväxande unik peppar – Andaliman eller Batak – med tydliga toner av citrongräs och mandarin. Smaken sitter i hela stjälken och Andalimanpeppar passar till skaldjur, fisk, ljus kötträtter och sallader. Kombinera gärna med vitlök, ingefära och salt.

Add to Wish List

Compare this Product

Availability: In Stock

Brand: Herbaria

Product Code: 05024226

EAN: 4021269120298

Tags:  herbaria

Andalimanpeppar, batakpeppar

Beskrivning: Sällsynt pepparspecialitet som bär frukt året runt. Den odlas inte utan växer enbart vilt. Hela fruktkapslar som plockas för hand och torkas i vasskorgar i den indonesiska solen, därigenom går nästan 90 procent av Andalimanpepparen förlorad.

Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 12 g.
Ingredienser: Andalimanpeppar
art.nr 05004226
Tips: För kvarn eller mortel. Till asiatiska rätter och curries. Till fisk, skaldjur och fågel

Mer info: På norra Sumatra finns det att traditionellt kök kallat Batakköket. Det är uppbyggt kring Andalimanpeppar eller som den också kallas Batakpeppar. Pepparen har antibakteriell verkan vilket gör att mat tillagad med den håller sig längre i detta varma klimat. På våra breddgrader använder vi Batakpeppar enbart för smakens skull. Du får toner av mandarin, citrongräs och den ger en lätt domnande känsla när du smakar enbart på pepparen. Andalimanpeppar är släkt med sichuanpepar och sanchopeppar. Den är perfekt tillsatt i en rätt i kombination med vitlök och ingefära samt eventuellt chili. Prova att krydda aioli, fisk, skaldjur med pepparen. Ett par varv med pepparkvarnen över en sallad eller en vegetarisk rätt skapar en extra dimension åt smakerna.

Reviews

Sonja Ljungwall -10/01/2024

Fantastiska kryddor och Allt Gott har alltid en mycket fin och snabb service! Rekommenderas varmt.

Annica Åberg -26/01/2022

Hej! Har precis fått paketet och packa upp varorna. Jag har inte hunnit använda dem i matlagningen än men bara doften av de olika pepaparsorterna känns otroligt inspirerande. Det ska bli spännande och intressant att få använda de olika pepparsorterna till pasande matlagning. Ska botanisera bland era recept också. Tänker att det ska ta matlagningen till nya höjder.

Inge Schwagermann -29/01/2020

Vet inte, gav den bort som present. Det är dyrt present eftersom burken är inte stor.

MHS B. -01/11/2016

God kryddor, fin förpackning

Write a review

Note: HTML is not translated!