logo

Trifle med Söta Geishan

Frukttrifle med Söta Geishan
Recept av Hans Gerlach

(Tillagningstid 15 min)

Till 4 personer
1 mogen mango (eller 2 gula thaimangos)
100 g röda bär (t.ex. hallon, jordgubbar eller vinbär)
3–4 msk Söta Geishan (Herbaria)
1,5 dl vispgrädde
200 g grekisk yoghurt (10%)
6 chokladkex
2 msk hyvlad eller riven kokos

Skala mangon, skär loss fruktköttet från stenen och tärna det. Blanda mangobitarna med Söta Geishan och tryck sönder dem lätt med en gaffel. Lägg undan röda bär till garneringen. Vispa grädden och blanda i yoghurt. Smula kexen grovt och varva kex, kokos, yoghurtgrädde och marinerad mango i skikt i fyra glas. Garnera med bär och servera.

Tips: En trifle kan varieras på många olika sätt. Huvudsaken är att den innehåller färska frukter och någon typ av kex. En jordgubbstrifle smakar himmelskt med Lilla Lena och citronkex, en exotisk mangotrifle med Orientens Divan och kokostoppar är en annan god variant – krydda inte mangon, utan tillsätt 1–2 tsk Orientens Divan och 2 msk muscovado- eller rårörsocker till yoghurtgrädden.

Date: maj 03, 2016