logo

Savojkålsrulader med mejram

Savojkålsrulader med mejram
Recept av Hans Gerlach

(Förberedelsetid: 50 min / tillagningstid: 90 min)

Till 4 personer
1 msk smör
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk mejram (Herbaria)
500 g kokt potatis, tärnad
150 g rökt sidfläsk, tärnat
150 g skinkstek, tärnad
150 g kryddad grovmalen köttfärs
2 skivor vitt bröd, utblötade i mjölk
2 ägg
½ tsk mald muskotnöt
1 savojkålshuvud, ca 8 gröna blad
bergsalt

Smält smöret och fräs lök och vitlök glansiga. Tillsätt mejram och låt svalna. Blanda potatis med kött, utblötade brödskivor och ägg. Krydda med salt och muskot. Tillsätt den kalla lökblandningen. Förväll savojkålsbladen i saltat vatten och lägg ut dem omlott till en heltäckande yta på plastfolie. Forma köttblandningen till en rulle och rulla in den fast i kålbladen.
Ta bort plasten, flytta över rullen till aluminiumfolie och rulla in den till en fast rulle. Koka upp vatten i en kastrull av passande storlek, lägg ner rullen med aluminiumfolien och låt den sjuda på låg värme i 1,5 timme. Ta bort folien och servera direkt – gärna med hemlagad surkål och ett gott surdegsbröd.

Date: maj 03, 2016